Liceul Iris intră în reabilitare

Liceul Iris intră în reabilitare

- in Administratie, Locale, Stiri
0

O nouă clădire va intra în reabilitare. Este vorba despre clădirea Liceului Teoretic Special “IRIS”, iar valoarea totală a proiectului se ridică la 7,8 milioane de lei cu TVA.

Consiliul Județean Timiș și-a propus atragerea de fonduri europene pentru reabilitarea clădirior publice. “Proiectul se află în etapa de precontractare a finanțării nerambursabile și aprobarea Documentaţiei de Avizare a Lucrărilor de Intervenții (D.A.L.I). Valoarea totală a proiectului se ridică la 7.8 milioane de lei cu TVA , din care contribuția U.E. este de 5,1 milioane de lei, restul fondurilor fiind asigurate de la buget județean și de stat“, spune președintele CJT, Călin Dobra.

Clădirea este construită în anul 1974 și necesită intervenții majore iar după finalizare ne dorim să dispunem de un spațiu modern în care copii să își desfășoare activitatea. Pe lângă lucrările la structura de rezistență a clădirii, proiectul mai prevede și reabilitarea termică, realizarea unui acces facil pentru persoanele cu dezabilități locomotorii, înlocuirea acoperișului, refacerea fațadei și scăderea consumului anual de energie.

Această lucrare este extrem de importantă pentru comunitate deoarece Liceul „IRIS” asigură acces la educație și instruire copiilor cu deficiențe de vedere profunde, medii și / sau asociate și nevăzătorilor. Elevii provin atât din județ cât și din țară, din mediul rural sau urban“, mai spune Dobra.

Liceul este instituție de stat și funcționează în regim de zi, cu internat și cantină, având în prezent un total de 225 de copii dintre care: 12 în învățământul preșcolar, 74 în învățământul primar, 85 în învățământul gimnazial și 54 în învățământul liceal.