Liberalii muta periculos in Timis dupa ce USR a anuntat prefectul

Liberalii muta periculos in Timis dupa ce USR a anuntat prefectul

- in Administratie, Locale, Politica, Slider, Stiri
0

Revenire spectaculoasă. Liberalii mută dur în Timiș după ce USR a anunțat numele noului prefect. Așa cum Banatulmeu a anticipat în urmă cu zece zile, Ovidiu Drăgănescu ajunge subprefect de Timiș. Fostul președinte al PNL Timiș, deputat și apoi prefect de Timiș, Ovidiu Drăgănescu le povestea amicilor că nu este interesat de funcția de subprefect. Se pare că s-a răzgândit.

Liberalii s-au hotărât să-l susțină pe Drăgănescu pentru funcția de subprefect, după ce anunțaseră inițial că funcția îi va reveni lui Mircea Băcală. Acum, Băcală va fi nevoit să se mulțumească cu funcția de secretar general al Prefecturii. Drăgănescu este văzut ca liberalul capabil să țină în șah USR la Prefectura Timiș.

Ovidiu Drăgănescu nu ar fi putut să ajungă secretar general al Prefecturii pentru că în urmă cu mai mulți ani și-a dat demisia din funcția de înalt funcționar public.

Conform modificării legislației, prefecții și subprefecții sunt numiți politic, astfel ca aceștia să nu mai fie înalt funcționari publici, ci să aibă funcție de demnitate publică. De asemenea, la nivelul Instituției Prefectului se reînfiinţează funcţia de secretar general al instituţiei prefectului. Secretarul general este înalt funcţionar public.

De când s-a schimbat conducerea PNL Timiș, Drăgănescu s-a reactivat. În campania pentru alegerile locale, Ovidiu Drăgănescu le cerea prietenilor virtuali să voteze candidatul USR, Dominic Fritz și nu pe cel al PNL. Postările de pe Facebook au fost apoi șterse de liberalul de la Timișoara.

Ovidiu Drăgănescu a mai fost prefect de Timiș în perioada 2005-2009, dar și deputat.

Sursa foto: ziuadevest.ro

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *