Liber la strans semnaturi in centrul Timisoarei pentru alegerile europarlamentare

Liber la strans semnaturi in centrul Timisoarei pentru alegerile europarlamentare

- in Locale, Politica, Slider, Stiri
0

Primarul Nicolae Robu a postat vineri, 22 februarie, un mesaj pe pagina sa de Facebook prin care anunță că partidele politice pot strânge semnături și în centrul Timișoarei pentru prezentarea la alegerile europarlamentare.

Se intră în linie dreaptă cu pregătirile pentru alegerile europarlamentare! Având în vedere că în perioada următoare partidele politice vor avea de strâns semnături pentru prezentarea la alegerile europarlamentare și știind că unele dintre ele “au în doctrină” că legile și regulile sunt pentru alții, nu și pt ele, pentru a evita apariția de tensiuni în orașul nostru -sunt suficiente, și-așa, tensiunile provocate de guvernarea națională și opoziția locală PSD-ALDE!-, interdicția de strângere de semnături în zona de promenadă a orașului se ridică până la sfârșitul termenului legal de depunere a semnăturilor”, a precizat Robu.

Potrivit primarului Timișoarei, partidele politice nu trebuie să depună nicio cerere la sediul instituției pentru a strânge semnături, în cazul în care nu folosesc vreo piesă de mobilier.

Dacă, însă, se dorește a se face uz de obiecte de mobilier, atunci este obligatoriu să se solicite în prealabil, în scris, la Primărie, aprobarea postării lor și să se respecte cu strictețe termenii aprobării. Îi rog pe stimații timișoreni să nu se supere că, temporar, nu vor mai beneficia de liniștea obișnuită în orașul nostru în această minunată zonă a sa. Toate celelalte interdicții rămân, însă, valabile. Evident, răspunderea asupra respectării legii în privința colectării de date personale revine celor ce colectează astfel de date”, a detaliat primarul Robu.

În finalul postării, edilul a lansat un apel la toate partidele politice pentru a se respecta reciproc, “să-și joace corect șansele și mai ales să-i respecte pe cetățenii de la care așteaptă susținerea. P.S .Totul e valabil și pentru eventualii candidați independenți”.