Legume și fructe stricate, mizerie, carne cu culoare modificată și miros nespecific. Nereguli grave găsite de Protecția Consumatorilor la magazine Carrefour și Profi

Legume și fructe stricate, mizerie, carne cu culoare modificată și miros nespecific. Nereguli grave găsite de Protecția Consumatorilor la magazine Carrefour și Profi

- in Actualitate, Eveniment, Locale, Stiri
0

Dezastru găsit de inspectorii de la Protecția Consumatorilor la două supermarketuri din Timișoara. Produse recongelate de mai multe ori, legume și fructe stricate, dar și mizerie în zona gastro.

În urma unor reclamații, comisarii OPC au fost luni la supermarketul Carrefour din Shopping Center Bega. S-a dat patru amenzi în valoare totală de 63000 lei, un avertisment și oprirea definitivă de la vânzare a produselor neconforme, în valoare totală de 96.000 de lei. De asemenea, a fost oprită temporar până la remedierea deficientelor zona gastro.

Abateri constatate de către inspectorii de la Protecția Consumatorilor sunt:

Produse alimentare din carne de porc, refrigerate, cu modificări organoleptice, culoare modificată și miros nespecific, umiditate excesivă în interiorul ambalajului și condens, lichid sanguinolent în exces -produse alimentare congelate, preambalate individual cu conținut cuprins în bloc de gheață, zăpadă în interiorul ambalajului, rezultat al decongelării și recongelării ulterioare, nerespectare temperatură de depozitare-păstrare-transport
– legume-fructe depreciate, supracoapte, cu pulpa afectată și scursă, nefiind respectate cerințele minime de calitate
– în urma verificărilor efectuate asupra corectitudinii informării consumatorilor privitor la cantitatea netă declarată s-a constatat faptul că plasa de 2 kg prezenta în fapt o greutate de 1,950 kg, 1,920 kg, operatorul economic desfășurând astfel o practică comercială incorectă în relația cu consumatorii
– In zona de prestare servicii de alimentatie publica de tip Fast-Food(gastro): tăvile de copt neigienizate corespunzător așezate peste foile de copt ale altor tăvi, cuptoarele prezentau depuneri consistente de alimentare grăsimi arse, resturi alimentare. Materii prime: produse de panificație lipsite în totalitate de elemente de identificare-caracterizare necesare determinării conformității acestora
– specialitățile expuse în vederea comercializării ca masă caldă prezentau temperaturi sub cele reglementate
– în vitrina frigorifică de desfacere a produselor alimentare perisabile, au fost identificate produse lactate și branzeturi cu modificări organoleptice: culoare și miros nespecific
– în zona de depozitare existau camere frigorifice și congelator nefuncționale corespunzător existând depuneri consistente de gheață și zăpadă atât pe perdeaua de acces din silicon, ușa de acces, cât și tavan și pereții interiori. Pe paviment există strat gros de gheață, în care erau încorporate atât ambalaje colectiv cât și produse alimentare preambalate,
– suplimente alimentare care nu erau pastrate în vederea comercializării conform recomandărilor producătorului, fiind comercializate în pachete promoționale fără a exista la vânzare și produsul individual cu preț de referință.

La magazinul Profi de pe Aleea Ripensia nr. 29 s-au dat amenzi în valoare totală de de 15.000 lei, un avertisment și s-au oprit de la vânzare circa 70 de kilograme de produse neconforme. De asemenea, a fost oprită temporar zona gastro.

Abaterile constatate sunt:

Produse alimentare din carne de pui si porc, refrigerate, cu modificari organoleptice, culoare modificata si miros nespecific, umiditate excesiva in interiorul ambalajului si condens, lichid sanguinolent in exces -produse alimentare din pește, fructe de mare, congelate, preambalate, cu modificări organoleptice evidente: culoare modificată, miros ințepător nespecific, de alterat, arsura de îngheț, acestea fiind cuprinse în bloc de zăpadă în interiorul ambalajului, rezultat al decongelării și recongelării ulterioare, nerespectare temperatura de depozitare-păstrare-transport
– în zona Gastro, prestare servicii de alimentatie publica de tip Fast-Food: tăvile de copt, cuptoarele prezentau depuneri consistente de grăsimi alimentare, arse, resturi alimentare. Cuvele fripteuzelor prezentau pe pereții interiori depuneri de grăsimi alimentare, resturi de la alte alimente în uleiul folosit fără o evidență a schimbului de ulei, spații de refrigerare și congelator neigienizate corespunzător, cu sertare sparte. Materii prime: produse de panificație lipsite în totalitate de elemente de identificare-caracterizare necesare determinării conformității acestora
– în spațiul de desfacere au fost identificate legume depreciate, cu pulpa afectată de putregai, nefiind respectate cerințele minime de calitate

 

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *