Laura Chindriș, consilier local ALDE: ”Primarul Robu nu atrage bani europeni, dar împovărează populația cu majorarea taxelor”

Laura Chindriș, consilier local ALDE: ”Primarul Robu nu atrage bani europeni, dar împovărează populația cu majorarea taxelor”

- in Administratie, Locale, Stiri
0

Se pare că de anul viitor taxele și impozitele în Timișoara vor crește. Conform consilierului local  ALDE, Laura Chindriș timișorenii vor scoate cu 50 la sută mai mult pentru impozitul auto, spre exemplu.

Primarul Robu nu atrage bani europeni, dar împovărează populația cu majorări ale taxelor și impozitelor. Dacă atrăgeam doar jumătate din banii europeni pe care puteam să-i obținem foarte ușor, nu numai că nu trebuia să creștem taxele, dar putea primăria să vină cu extra facilități pentru timișoreni. Două sute cinci zeci de milioane de euro sunt bani eligibili, nerambursabili, de care administrația putea să dispună”, a spus consilierul local ALDE Timișoara, Laura Chindriș.

Primăria Timișoara a încercat și anul trecut să majoreze impozitele pentru clădiri nerezidențiale, dar proiectul nu a trecut de Consiliul Local.

ALDE Timiș nu este de accord cu creșterea taxelor și impozitelor. “Toate aceste propuneri îl au ca și autor pe primarul Nicolae Robu care a promis că impozitele locale nu vor crește sub mandatul său”, mai spun reprezentanții ALDE Timiș.