Lanuri de orz și grâu arse după ce o combină agricolă a luat foc, la Cenad

Lanuri de orz și grâu arse după ce o combină agricolă a luat foc, la Cenad

- in Eveniment, Locale, Stiri
0

Pompierii timișeni au fost solicitați, vineri după-amiază, să intervină pentru stingerea unui incendiu produs la un utilaj agricol în comuna Cenad. O combină a luat foc, iar flăcările s-au extins și la culturile agricole.

A fost alertată Secția de Pompieri Sânnicolau Mare și trimiși la locul intervenției șapte pompieri cu o autospecială de stingere și un autocamion cu container de stingere. De asemenea, au intervenit și pompierii voluntari ai comunei Cenad u două autospeciale de stingere și alte două utilaje.

La sosirea forțelor de intervenție la locul evenimentului s-a constatat că incendiul se manifesta la un utilaj agricol, cu propagare la culturile agricole. În urma incendiului au ars: utilajul agricol, pe aproximativ 80% din suprafață, lan de orz, pe o suprafață de aproximativ 2.000 mp, lan de grâu, pe o suprafață de aproximativ 5.000 mp și 5 hectare de miriște. Din fericire nu s-au înregistrat victime“, spun reprezentanții ISU Timiș.

Pompierii au stabilit că incendiul s-a produs, cel mai probabil, ca urmare a efectului termic în urma frecării mecanice a combinei agricole.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *