Lada cu zestre ajunge în weekend la Dumbrăviţa şi Gătaia

Lada cu zestre ajunge în weekend la Dumbrăviţa şi Gătaia

- in Actualitate, Locale, Social, Stiri
0

Sâmbătă, 17 martie, la Dumbrăvița, și duminică, 18 martie, la Gătaia, începând cu ora 14, va avea loc o nouă etapă a Festivalului – Concurs ”Lada cu zestre” 2018 în judeţul Timiş. Intrarea la toate evenimentele festivalului Lada cu zestre este liberă.

Localități care concurează în secțiunea Zestrea Timișului vor aduce pe scenă, într-un  spectacol-competiție de peste 3 ore, artiști dansatori, recitatori dialectali, soliști vocali și instrumentali, coruri, tarafuri, meșteșugari, colecționari și reprezentanți ai gastronomiei tradiționale.

Banatul celebrează România 100 printr-o expoziție gastronomică inedită la Dumbrăvița: gospodinele din satul Carani, comuna Sânandrei vor contura harta României prin intermediul produselor gastronomice specifice fiecărei zone etnografice, valorificând astfel specificul local, căci aici întâlnim reprezentanți din toate zonele istorice ale României. Tot în contextul centenarului la Gătaia în cadrul secțiunii colecții va fi prezentată o expoziție cu mobilier tradițional și costume vechi cu o vechime de 100 de ani.

Gh. M.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *