Laborator de 200.000 de euro dotat de Alcatel pentru viitorii profesioniști de la UPT

Laborator de 200.000 de euro dotat de Alcatel pentru viitorii profesioniști de la UPT

- in Educatie, Eveniment, Locale, Stiri
0

Alcatel-Lucent România a deschis, miercuri, la Facultatea de Electronică și Telecomunicații din cadrul Universității Politehnica din Timișoara (UPT) un Laborator LTE dedicat studenților din anii terminali.

Deschiderea Laboratorului LTE face parte din strategia Alcatel-Lucent România de a contribui la dezvoltarea educației tehnice în Timișoara. Acest proiect este în valoare de 200.000 de euro și face parte dintr-o colaborare de peste 20 de ani între Alcatel-Lucent și Universitățile din Timișoara, prin intermediul cărora studenților li se oferă acces la cursuri și tehnologii aliniate tendințelor actuale.

„Prin investițiile pe care le face în educație și în viitoarea generație de profesioniști, Alcatel-Lucent își propune să sprijine cei mai buni studenți să se pregătească, dincolo de teorie, pentru lumea reală. Odată cu deschiderea Laboratorului LTE din cadrul Universității Politehnica din Timișoara și având acces la cele mai noi echipamente și tehnologii, studenților și profesorilor li se oferă oportunități de dezvoltare în linie cu cerințele pieței de telecomunicații”, declară Eugen Șerbănescu, Director General Alcatel-Lucent România.

Laboratorul este dotat cu o platformă LTE completă ce le va oferi studenților ocazia să experimenteze toate principiile de funcționare reale ale standardului și să înțeleagă aceste principii de funcționare.

„Ne propunem ca în fiecare an, absolvenții noștri să formeze nucleul de profesioniști din Timișoara, iar acest proiect cu Alcatel-Lucent aduce noile tehnologii mai aproape de studenții în anii terminali interesați de o carieră ulterioară în tehnologie”, declară Prof. Marius Oteşteanu, Prorector Universitatea “Politehnica” din Timişoara.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *