La un pas de tragedie: Horia Colibășanu, surprins de o avalanșă în Himalaya

La un pas de tragedie: Horia Colibășanu, surprins de o avalanșă în Himalaya

- in Actualitate, Locale, Social, Stiri
0

Horia Colibășanu a fost la un pas de tragedie, noaptea trecută. Alpinistul timișorean, împreună cu cei doi colegi, a fost surprins de o avalanșă, la 6.800 de metri altitudine de vârful Dhaulagiri, pe care cei trei sportivi încearcă să deschidă o rută nouă.

Se pare că avalanșa a venit peste cortul în care se aflau cei trei alpiniști și i-a îngropat în zăpadă. În aceste condiții, sportivii au fost nevoiți să taie cortul cu briceagul pentru a ieși.

Peter și Horia au ieșit primii. Marius a mai întârziat pentru că nu și-a găsit imediat bocancii în cortul surpat sub zăpadă. Din fericire, au reușit să își găsească adăpost într-o grotă pentru restul nopții și să ajungă în siguranță în Tabăra 1. Horia a transmis de acolo că toți trei sunt teferi, dar trebuie să coboare în Tabăra de Bază“, este mesajul postat pe pagina de Facebook deținută de Horia Colibășanu.

În funcție de vreme și de celelalte condiții, cei trei alpiniști vor hotărî în zilele următoare dacă reiau ascensiunea pe vârful Dhaulagiri.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *