La Timișoara, un loc de parcare costa peste 1000 euro/mp. Cine spune acest lucru

La Timișoara, un loc de parcare costa peste 1000 euro/mp. Cine spune acest lucru

- in Actualitate, Locale, Politica, Stiri
0

Problema locurilor de parcare din Timișoara nu pare a avea soluție sau mai bine spus nu pare a stârni interes celor care se află la cârma orașului. Din cel mai recent bilanț al SDM  reiese că au fost încasați doar din TimPark aproximativ două milioane de euro în 2016, din care s-au realizat 177 de locuri de parcare. Investițiile lasă de dorit, în timp ce timișorenii își doresc cu ardoare locuri unde să-și parcheze autoturismul.

Nu vă spun o noutate, a mai apărut în presă faptul că din 2 milioane de euro încasați pe anul 2016, spre exemplu, s-au creat 177 de locuri de parcare. Potrivit raportului SDM pe anul 2016, societatea a investit 1.020.700 de lei în parcări. Au fost amenajate 177 de locuri de parcare: 24 pe strada Hebe, 40 pe strada Luceafărul, 40 pe strada Soarelui și 73 în zona Steaua.  Atenție! Niciun loc de parcare în centru. Ca să nu mai punctăm că majoritatea sunt simple delimitări ale asflatului. Așteptăm raportul pe anul acesta, aș vrea să fiu surprins pozitiv, dar tare mă tem că lucrurile nu vor sta diferit. Dacă așa ne pregătim pentru anul 2021, ca și Capitală Culturală Europeană, va fi trist pentru că munca tuturor celor care s-au chinuit să câștige acest titlu va avea un rezultat dezastruos și asta din cauza unui management defectuos.

Dacă ar fi să facem un calcul și să ne raportăm la sumele de mai sus, practic, un loc de parcare are, să zicem,  în jur de cincisprezece metri pătrați, asta ar însemna că se ridică la peste o mie de euro prețul unui metru pătrat. De aici deducem că realizarea unui loc de parcare ajunge la peste zece mii de euro. Asta dacă toți cei 2 milioane de euro s-au investit în parcări, dacă nu, ne punem aceași întrebare: ”unde s-au dus banii?”, spune Ovidiu Sîrbu, președintele ALDE Timișoara.

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *