La Timișoara se ridică mașini pe bandă rulantă

La Timișoara se ridică mașini pe bandă rulantă

- in Eveniment, Locale, Stiri
0

Peste 60 de mașini parcate neregulamentar au fost ridicate ridicate de polițiștii locali împreună într-o lună. Numai în două au fost ridicate șapte.

Polițiștii locali împreună cu reprezentanții SDM organizează acțiuni în comun în vederea luării măsurilor de fluidizare a traficului obstrucționat de autovehiculele parcate neregulamentar. “Astfel de acțiuni se desfășoară zilnic, principalele aspecte pe care le au în vedere polițiștii locali fiind cele referitoare la respectarea de către conducătorii auto a prevederilor legale privind oprirea, staționarea, parcarea, blocarea accesului. Au fost luate măsuri de sancționare a conducătorilor auto și de ridicare a autovehiculelor depistate sub incidența indicatorului cu oprirea interzisă pe pistele pentru bicicliști, în stațiile mijloacelor de transport în comun, pe trecerile pentru pietoni, pe linii de tramvai ori care blochează accesul în parcări ori incinta unor imobile, în cazurile flagrante, unde oprirea sau staționarea afectează fluența circulației”, transmit reprezentanții Poliției Locale Timișoara.

Cele mai multe probleme de acest gen au fost constatate pe străzile Str. Paris, Gheorghe Lazăr, Gheorghe Dima, Piața Huniade, Piața Regina Maria, I.C. Brătianu, M. Eminescu, Mărăști, fiind ridicate, în ultima luna un număr de 61 de autovehicule.

Amenzile aplicate pentru încălcarea legii referitoare la oprirea și staționarea în locuri nepermise sunt între 290 și 725 lei și 2 sau 3 puncte penalizare la permis, în funcție de faptă, iar în cazul ridicării se achită și o taxă către SDM.