La Timisoara se implemeteaza un sistem inteligent de parcare

La Timisoara se implemeteaza un sistem inteligent de parcare

- in Administratie, Locale, Slider, Stiri
0

La Timișoara se va implementa un sistem inteligent de parcare. Mai exact, șoferii află direct de pe telefon câte locuri de parcare sunt, iar prin senzori cei care verifică dacă parcarea a fost sau nu plătită, vor fi anunțați pe tabletă sau cei care staționează fraudulor. Primarul Nicolae Robu speră ca până la sfârșitul anului sistemul inteligent de parcare să intre în funcțiune.

A fost demarată procedura pentru Studiul de Fezabilitate sistem inteligent de parcare, smart parking, achiziție demarată de SDM. Sitemul inteligent va fi implementat în zonele roșie și verde unde sunt aproximativ 2000 de locuride parcare. Sistemul va afișa în timp real dacă un loc este ocupat sau nu, iar prin sicronizarea cu sistemele de plată se va verifica automat dacă există parcare frauduloasă, situație în care inspectorul din zonă va fi notificat pe tabletă unde își găsește clientul să-i aplice amenda. Nu mai trebuie să meargă ca acuma nici măcar săorienteze telefonul spre numărul mașinii. (…). Este un sistem foarte evoluat și se subînțelege că odată ce ai văzut unde sunt locuri libere n-ai decât să pui degetul pe telefon unde dorești șisecomută pe GPS,pe wase și esți dus la parcarea respectivă. Se face totul, ești informat la ce distanță sunt locuri libere”, a spus marți, 22 mai, primarul Nicolae Robu.

Edilul șef spune că vor fi senzori și pentru cei care staționează în locuri unde este interzis acest lucru. „Se vor pune senzori și în locurile unde este interzis să se staționeze, dar unde unii au aplecare totuși să staționeze. O să se încaseze mulți bani de pe locurile unde este interzis să se staționeze. (…). Controlorii vor fi anunțați, vezi că acolo aiclient și îi vine amenda”, mai spune Robu.

Conform primarului Nicolae Robu studiul de fezabilitate costă aproximativ 8000 de euro fără TVA, investiție ce va fi făcută de SDM. Edilul șef mai spune că tarifele pentru parcare nu vor crește.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *