La Timisoara se construieste o nouă biserica, in zona Blascovici

La Timisoara se construieste o nouă biserica, in zona Blascovici

- in Locale, Slider, Social, Stiri
0

În zona Blașcovici din Timișoara se construiește o nouă biserică. Recent, mitropolitul Banatului, ÎPS Ioan Selejan, a oficiat slujba de sfințire a pietrei de temelie pentru ridicarea lăcașului de cult.

De câțiva ani, credincioșii parohiei se roagă într-o biserică de lemn care, cu timpul, a devenit neîncăpătoare. De aceea, preotul paroh și Consiliul parohial au decis să edifice o biserică nouă, reprezentativă pentru comunitatea creștin-ortodoxă tot mai numeroasă. La sfârșitul slujbei, Mitropolitul Ioan a vorbit despre rolul Bisericii în urcușul nostru duhovnicesc și despre datoria enoriașilor de a sprijini construcția noii biserici parohiale, pentru că, ctitorii sunt pomeniți mereu la toate slujbele ce se vor oficia în acest sfânt lăcaș”, a informat Arhiepiscopia Timișoarei.

Parohia Timişoara – Blaşcovici, din cadrul Protopopiatului Timişoara I, a fost înfiinţată la data de 1 decembrie 2009 şi cuprinde 920 de familii, cu aproximativ 2.021 de credincioși.

Noua biserică va purta hramurile „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe purtătorul de biruință” şi „Sfinții Arhangheli Mihail şi Gavriil”.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *