La Timișoara, a început Congresul Naţional al Societăţii Române de Chirurgie Pediatrică

La Timișoara, a început Congresul Naţional al Societăţii Române de Chirurgie Pediatrică

- in Actualitate, Locale, Sanatate, Stiri
0

Congresul Naţional al Societăţii Române de Chirurgie Pediatrică cu participare internaţională a început, joi 2 noiembrie, în Aula Magna a UMF Timișoara, la care participă medici specialiști din România, dar și din întreaga lume.

Cu acest prilej are loc și Simpozionul de Management Chirurgical în Malformaţiile Labio-Velo Palatine şi Simpozionul satelit pentru Asistente Medicale. „Avem în sală colegi din cadrul Chirurgiei de copii, dar sunt invitaţi şi din alte specialităţi, fiindcă tema congresului este una foarte generoasă.  Sunt aici obstetricieni, pediatri, neonatologi, chirurgi pediatri, ortopezi, medici de familie, doctori de la UPU, anesteziști, medici specialiști în terapie intensivă, chirurgi maxilo-faciali și chirurgi toracici. Avem alături și 18 medici din străinătate, fiindcă schimbul de informații interdisciplinar cu colegii din lume este foarte important. Și noi, medicii din Timișoara și din țară, suntem invitați la manifestările lor și ne prezentăm experiențele și descoperirile noastre. Astfel, are loc un schimb foarte util de idei și informații de actualitate. Tuturor le mulţumesc pentru participare şi le urez să aibă un congres cât mai dinamic şi reuşit. Sunt sigur că temele în discuţie vor fi foarte incitante şi vor provoca  dezbateri, iar la sfârşit să plecăm acasă cu actualizări ale diferitelor probleme pe care le vom discuta”, a spus prof. univ. dr. Eugen Boia, preşedintele Societăţii Române de Chirurgie Pediatrică.

De asemenea, dr. Eduard Paraschivescu, unul dintre cei mai mari specialiști din România, în domeniu, a spus că Timișoara trebuie pusă pe harta Chirurgiei Maxilo Faciale și e nevoie de centre regionale specializate.  „ Sunt foarte bucuros că suntem la a doua ediţie a Simpozionului  Managementului Chirurgical în Malformaţiile Labio-Velo Palatine, organizat cu largul sprijin şi cu toată dragostea şi prietenia colegilor de la Chirurgie Pediatrică, iar domnul profesor Boia, aici de faţă, şeful Clinicii de Chirurgie Pediatrică de la Spitalul de Copii Louis Ţurcanu Timişoara, ne-a oferit întotdeauna suportul. Suntem mândri de această colaborare fiindcă numai aşa putem să facem ca lucrurile să meargă şi să avem reuşite reale. Alături de noi în acest demers se află Clubul Rotary Timişoara, iar dr. Boia este reprezentant de seamă al acestui club, alături de mulţi alţii. Acum trei ani am pornit pe acest drum alături de trei distinşi oaspeţi de peste hotare. Şi împreună am reuşit să facem o primă ediţie a simpozionului extrem de frumoasă şi de reuşită. Acum facem o ediţie mult mai mare cu 11 invitaţi de marcă, alături de colegii de la Chirurgie Pediatrică din Timişoara. Planurile noastre sunt foarte ambiţioase. Ne dorim ca să punem Timişoara pe harta Chirurgiei Maxilo Faciale. Ne dorim să construim o instituţie a managementului chirurgical şi nu numai. Ne dorim să fie un început pentru dezvoltarea centrelor regionale în întreaga ţară”, a spus dr. Eduard Paraschivescu, de la tribuna congresului.

Gh. M.

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *