Soldati, ofiteri si surori medicale echipati ca in Primul Razboi Mondial vor fi admirati centrul Timisoarei

Soldati, ofiteri si surori medicale echipati ca in Primul Razboi Mondial vor fi admirati centrul Timisoarei

- in Locale, Slider, Social, Stiri
0

La data de 3 august este aniversată Ziua Timișoarei. În această zi orașul sărbătorește 102 ani de la intrarea în oraș a trupelor române aflate sub conducerea colonelului Virgil Economu, marcând astfel momentul în care în Banat s-a instaurat administrația românească.

Asociația Eugeniu de Savoya, care urmează să-și schimbe denumirea în Asociația pentru Reconstituiri Istorice Timișoara, intenționează să reconstituie acest moment istoric. Astfel, în data de 1 august, timișorenii vor avea posibilitatea de a admira soldați, subofițeri, ofițeri, generali și surori medicale echipați așa cum erau în Primul Război Mondial și așa cum au fost când au intrat în Timișoara.

În fapt, dorim aducem un omagiu tuturor militarilor români care au luptat pentru țară, inclusiv surorilor medicale, cu trimitere simbolică la Regina Maria. Vom depune coroane de flori la bustul colonelului Virgil Economu și la Monumentul Eroilor Români din Parcul Central, apoi vom trece în formație prin Piețele Victoriei, Libertății și Unirii. Avem acum și un tun (replică) din cele folosite în lupte în Primul Război Mondial, cu care intenționăm să tragem o salvă în Piața Unirii”, au transmis organizatorii.

Programul evenimentului începe în data de 1 august, la orele 19.30, și se încheie la 22.45, odată cu defilarea cu torțe.

Având în vedere faptul că în spectacolele noastre vom reprezenta de acum și armata română, am luat măsura schimbării denumirii Asociației din Eugeniu de Savoya în Asociația pentru Reconstituiri Istorice Timișoara, procesul de schimbare aflându-se în derulare”, au mai informat reprezentanții asociației.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *