La Timișoara ca la Viena. Cultura, dusă în spații neconvenționale

La Timișoara ca la Viena. Cultura, dusă în spații neconvenționale

- in Actualitate, Cultura, Locale, Social, Stiri
0

Vizită importantă la Timișoara, sâmbătă. La sediul Primăriei Timișoara, Dominic Fritz s-a întâlnit cu o delegație din Viena. Mai precis, este vorba de Ernst Woller, președinte al Parlamentului Regional Viena, Margit Bruck-Friedrich, manager interimar al Ambasadei Austriei la Bucuresti, Georg Oberreiter, adjunct-şef de misiune la Ambasada Austriei, și Georg Bardeau, consul onorific al Austriei la Timișoara.

Primarul Timișoarei a pledat pentru importanța promovării unei imagini reale a României în spațiul european, care să ajute la schimbarea unor mentalități perimate. Atât Președintele Parlamentului Regional din Viena, cât Excelența Sa, Margit Bruck-Friedrich, au agreat să transmită un mesaj de susținere în privința legitimității României de a fi partener egal și cu drepturi depline în proiectul european”, a informat Primăria Timișoara.

De asemenea, Dominic Fritz a subliniat faptul că  în anul Capitalei Europene a Culturii, în mai multe spații neconvenționale din oraș s-au organizat evenimente.

Primarul Timișoarei a trecut în revistă evoluția orașului nostru din acest an, în care cultura a fost motorul unei revitalizări în toate zonele și în toate domeniile. De asemenea, acum a început un proces de a repune în valoare spații neconvenționale și cartiere care au fost plasate, până acum, la periferia vieții culturale, proces care va continua și în anii care vin. Președintele Parlamentului Regional vienez a remarcat faptul că și Viena merge pe o abordare similară, ducând cultura și în spații neconvenționale, care au, astfel, șansa de a fi redescoperite. Mai mult se extinde impactul cultural, actul artistic devenind accesibil pentru categorii mai largi de public. S-a agreat convingerea comună că este necesar să depășim stereotipurile care conduc adesea la discriminare. Oaspetele a apreciat munca onestă a cetățenilor români care lucrează în Austria, fiind parte din efortul general de prosperitate și progres al proiectului european”, a transmis Primăria Timișoara.

Înalții oficiali au răspuns pozitiv la invitația de a lua parte la ceremonia de închidere a Programului Timișoara Capitală Europeană a Culturii (7-10 decembrie).

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *