La sfârșit de săptămână începe Gărâna Jazz Festival

La sfârșit de săptămână începe Gărâna Jazz Festival

- in Locale, Social, Stiri
0

Gărâna Jazz Festival 2018 va începe, joi 12 iulie și va ține până duminică seara, 15 iulie, astfel, gărâna, satul dintre munți, va găzdui patru zile de concerte și experiențe muzicale dedicate pasionaților de jazz.

Concertele se vor desfășura pe trei scene: în Poiana Lupului, Biserica Catolică din satul Văliug și Hanul La Răscruce, locul în care a avut loc prima ediție a festivalului, în urmă cu 22 de ani.

Joi 12 iulie, în Poia Lupului, centru atenției va fi superspectacolul La Classe operaia va in Paradiso (România, Elveția, Germania, S.U.A.) Proiectul La Classe Operaia va in Paradiso (Clasa muncitoare merge în paradis) împrumută titlul de la o celebră peliculă din vremurile de aur ale neo-realismului italian. Muzica programului creionează satirico-melancolic drumul către eșec al utopiei comuniste văzut din perspectiva propriilor mele experienţe în aşa-numitul Ostblock, totodată modul idealist în care Occidentul se raporta la aceleaşi realităţi. Piese originale cum ar fi „E iarăşi 1 Mai” (Here’s the Labour Day again), „Looking forward for the past (Înainte, că înainte era mai bine!)”, „Classa operaia va in Paradiso” sau “Ornettology” se vor îmbina cu momente de improvizaţie liberă, de instant composing sau cu unele citate muzicale evocatoare.

“Cred în actualitatea acestui proiect, mai ales acum când tot mai mulţi tineri care nu au traversat experienţa anilor totalitarismului intră sub influența unei modalități distorsionate de prezentare a trecutului şi ca urmare proiectează iluzorii traiecte de viitor”, spune Mircea Tiberian. Echipa: Mircea Tiberian – pian, Claudio Puntin – clarinet, Daniel Erdmann – saxofon, Chris Dahlgren – contrabass și Tilo Weber – baterie.