La multi ani, Romania! Parada de 1 Decembrie, urmarita de mii de persoane, la Timisoara Foto

La multi ani, Romania! Parada de 1 Decembrie, urmarita de mii de persoane, la Timisoara Foto

- in Locale, Slider, Social, Stiri
0

Ziua Națională a României este sărbătorită și în acest an cu mult fast, la Timișoara. Seria evenimentelor a început în jurul orei 12.00, în fața sediului Poliției Timiș, pe B-dul Take Ionescu, unde a avut loc parada de 1 Decembrie.

Pentru început, a fost intonat imnul României și s-a oficiat serviciul religios de către mai mulți preoți. Apoi au urmat discursurile oficialităților.

Europarlamentarul PSD, Maria Grapini i-a îndemnat pe cei prezenți la manifestări să nu-i uite pe eroii Revoluției și a precizat că “avem nevoie de unitate”. “Vreau să le adresez un salut de mulțumire tuturor românilor care muncesc cinstit și corect în alte state, acolo crează un colț de Românie și trebuie să fim uniți și cu ei“, a mai precizat Maria Grapini.

Și primarul Timișoarei, Nicolae Robu, a amintit despre faptul că se împlinesc, în această lună, 30 de ani de la Revoluția Română și a lăudat țara pentru faptul că este “una frumoasă, suntem oameni capabili, oameni harnici, haideți să fim și uniți ca să facem să ajungem la un alt nivel de prosperitate“.

De asemenea, Călin Dobra, președintele Consiliului Județean Timiș, a precizat faptul că “înainte de a fi de stânga sau de dreapta, suntem români. Eu cred că este de datoria fiecăruia dintre noi să facem tot ceea ce ne stă în putință pentru a păstra intacte valorile democrației, ale libertății și ale dreptății“.

În timpul discursului șefului CJ Timiș, unui pompier care aștepta să defileze i s-a făcut rău, fiind nevoie de intervenția unui echipaj medical.

Punctul culminant al evenimentelor, parada de 1 Decembrie, a fost urmărită de câteva mii de persoane de toate vârstele. Cei prezenți au putut urmări TAB-uri, un elicopter militar, soldați, mascați sau autospeciale folosite de pompieri în intervenții.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *