La Liceul Auto Timișoara se plantează un viitor ecologic

La Liceul Auto Timișoara se plantează un viitor ecologic

- in Educatie, Locale, Stiri
0

Asociația pentru Cultură și Educație Destine în Formare, Liceul Tehnologic Transporturi Auto Timișoara și Asociația Freidorf desfășoară un amplu proiect pentru amenajarea creativă a spațiului verde din incinta școlii și promovarea unui comportament responsabil față de mediul înconjurător, prin implicarea directă și activă a elevilor, în derularea activităților cu caracter practic.

Acțiunile se vor desfășura până în 15 iulie.

Prof. Valentina Urecheatul a explicat că unul dintre obiectivele principale este dezvoltarea atitudinilor responsabile față de mediul înconjurător prin sporirea cunoştinţelor și abilităților a 125 elevi în domeniul protecției mediului și al educației ecologice, timp de 4 săptămâni. De asemenea,  se urmărește consolidarea abilităţilor practice a 25 elevi prin implicarea în activităţile de amenajare creativă, întreținere și  valorizare a spațiului verde din incinta școlii, timp de 6 săptămâni. În proiectul “La AUTO plantăm viitorul ”, vor fi implicați 960 elevi, 75 profesori, 200 părinți și 100 membri din comunitatea Freidorf, timp de 2 săptămâni.

Printre alte activități va avea loc și realizarea unei expoziții de produse obținute prin reciclare, dar și activități practice de amenajare a spațiului verde prin: ecologizare (curăţire şi colectare selectivă de deşeuri), plantare de arbori/arbuşti, plante cățărătoare, flori, reabilitare (mese de tenis, vopsirea gardului), amplasarea de bănci și  coşuri de gunoi (30 iunie 2017). Proiectul “La AUTO plantăm viitorul ” se derulează în perioada15 aprilie-15 iulie 2017, și este finanțat de MOL România şi de Fundaţia pentru Parteneriat în cadrul programului “Spaţii Verzi”, componenta “Spaţii Verzi Urbane”.

Gh. M.

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *