Kosovari, opriţi de polițiștii de frontieră timișeni

Kosovari, opriţi de polițiștii de frontieră timișeni

- in Eveniment, Locale, Stiri
0

Poliţiştii de frontieră timișeni au depistat doi cetăţeni din Kosovo care au încercat să intre ilegal în România din Serbia. Totul s-a întâmplat sâmbătă, 19 ianuarie, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Sannicolau Mare au depistat două persoane care se deplasau pe jos, dinspre Serbia spre România, la aproximativ 250 m de linia de frontieră, în apropierea localităţii Beba Veche.

Pentru că nu îşi justificau prezenţa în zonă, persoanele în cauză au fost conduse la sediul Poliţiei de Frontieră pentru cercetări.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii de frontieră au stabilit că cei în cauză sunt doi bărbaţi din Kosovo, având vârsta de 35 de ani. Kosovarii au declarat că s-au deplasat pe jos, pe câmp și că doreau să ajungă într-un stat din vestul Europei. Aceştia au încercat să treacă frontiera din Serbia în România, pe jos, întrucât aveau interdicţie de a intra în Spaţiul Schengen

În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, totodată, au fost anunţate autorităţile de frontieră sârbe, în vederea cercetării în comun a evenimentului şi punerii în aplicare a acordului de readmisie”, transmit reprezentanții Poliției de Frontieră Timișoara.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *