Klaus Iohannis sau Viorica Dancila? Astazi este ales viitorul presedinte al Romaniei

Klaus Iohannis sau Viorica Dancila? Astazi este ales viitorul presedinte al Romaniei

- in Administratie, Locale, Slider, Stiri
0

Cel de-al doilea tur al alegerilor prezidențiale se desfășoară, astăzi, 24 noiembrie. Românii sunt așteptați la urne pentru a pune ștampila pe unul din cei doi candidați care au mai rămas în cursa pentru viitorul președinte al României: Klaus Iohannis (PNL) sau Viorica Dăncilă (PSD).

Biroul Central Electoral a informat că, la ora 07.00, toate secțiile de votare din județul Timiș au fost deschise.

La fel ca în primul tur al alegerilor prezidențiale, în județul Timiș cetățenii pot vota în 599 de secții, dintre care peste 200 se află la nivelul municipiului Timișoara. Pe listele electorale permanente sunt înscrise 624.774 de persoane din județul Timiș, care sunt așteptate, astăzi, la urne.

Secții de votare se închid la ora 21.00.

În primul tur al alegerilor prezidențiale, Klaus Iohannisa obținut un scor de 37,82%, iar Viorica Dăncilă – 22,26%. Dan Barna, candidatul Alianței USR-PLUS, s-a clasat pe poziția a treia, cu 15,02 de procente.

Curtea Constituțională a stabilit ca actualul președinte Klaus Iohannis să fie primul pe lista celui de-al doilea tur de scrutin, iar Viorica Dăncilă pe poziția a doua.

Votarea are loc în România între orele 07.00 – 21.00, cu posibilitatea de prelungire până cel târziu la ora 23.59 pentru alegătorii care se află la sediul secției de votare la ora 21.00 și pentru cei care se află la rând în afara sediului secției de votare.

Cetățenii votează la secția la care este arondată strada sau localitatea unde își au domiciliul sau reședința, iar în cazul în care se află în altă unitate administrativ-teritorială, pot vota la orice secție, pe liste suplimentare.