Klaus Iohannis, la Timisoara, catre PNL: Veti guverna cu un guvern de tranzitie

Klaus Iohannis, la Timisoara, catre PNL: Veti guverna cu un guvern de tranzitie

- in Locale, Politica, Slider, Stiri
0

Forfotă mare, duminică, la Timișoara. Câteva mii de membri PNL din Timiș, Caraș-Severin, Arad și Hunedoara s-au adunat la Sala Olimpia pentru a participa la Adunarea regională a organizațiilor PNL din cele patru județe. Este vorba despre prima acțiune oficială de campanie la care a fost prezent și președintele României, Klaus Iohannis.

În timpul evenimentului, mai mulți liberali au susținut discursuri, printre care primarul Nicolae Robu, europarlamentarul Gheorghe Falcă, Raluca Turcan, Alina Gorghiu, Rareș Bogdan, dar și Ludovic Orban, iar la final Klaus Iohannis.

Trebuie să înțelegem că România nu ar mai suporta un nou eșec, o nouă dezamăgire. Ar trebui să fie o guvernare excelentă, care se poate realiza doar de către oameni impecabili, competenți, de caracter. Domnule Iohannis, ați făcut dovada că sunteți un astfel de om. În 2014 binele a câștigat pentru că românii au avut încredere în dumneavoastră și în ceea ce a venit din spatele dumneavoastră ca susținere. Românii vă vor vota și acum cu milioane și milioane, la fel ca acum cinci ani, poate și mai și“, a spus președintele PNL Timiș, Nicolae Robu.

De asemenea, Ludovic Orban, președintele PNL, le-a cerut membrilor din cele patru organizații județene să se implice astfel încât partidul să fie pe primul loc în toate localitățile din vestul țării.

“După 30 ani, nu am aflat cine a tras în noi și cine este vinovat pentru cei 1.000 de morți de la Revoluție, nu știm cine au organizat mineriadele. Nici astăzi nu știm cine a dat ordinele ticăloase care au transformat Jandarmeria într-o armă de luptă împotriva cetățenilor. Cine-și imaginează că poate să mai rămână secret dosarul evenimentelor din data de 10 august, se înșeală. Adevărul va ieși la suprafață. Felicit PNL Arad pentru victoria în alegerile pentru Parlamentul European, felicit PNL Caraș-Severin, felicit membrii organizației Timiș și Hunedoara pentru munca depusă și sunt convins că alături de Arad și Caraș-Severin și Timiș și Hunedoara vor avea primul loc la alegerile prezidențiale. Vă cer nu numai să câștigăm în fiecare județ, ci să câștigăm în fiecare localitate din cele patru județe din Regiunea Vest, pentru că avem cu cine și pentru că avem cu ce. Avem cel mai bun candidat la președinție”, a afirmat Ludovic Orban.

Totodată, Klaus Iohannis a vorbit în timpul discursului său despre faptul că PNL se află în război cu PSD și că este nevoie de reconstrucția României.

Despre reconstrucția unei țări în mod normal se vorbește după un război. Noi suntem în război, în plin război cu PSD-ul, pentru că noi suntem oameni ai păcii, ai construcției, noi suntem oameni care dorim să reconstruim România. Suntem în război cu PSD pentru că cineva trebuie să ia partea României și am făcut-o noi împotriva. Vom câștiga acest război“, a precizat președintele Klaus Iohannis.

De asemenea, președintele României le-a transmis celor din PNL că veți “guverna cu un guvern de tranziție. Este clar acest lucru, l-am anunțat imediat după prima rundă de consultări. Pesediștii au început deja să vehiculeze sperietori mincinoase pesediste. Vreau să anunț că nu vor exista tăieri de pensii și salarii. Vor urma și alte încercări pesediste, eu mă aștept la tot felul de piedici. Vor încerca să boicoteze votarea noului Parlament, vor încerca să meargă la Curtea Constituțională a României, vor încerca fel și fel de scheme pentru a împiedica PNL să înceapă să lucreze pentru români. Vă spun aceste lucruri nu ca să vă speriați, ci ca să fiți pregătiți să duceți lupta mai departe, să ajungeți să reconstruim România, să facem România normală, o Românie europeană, cu instituții funcționale, cu o economie înfloritoare, în care profesioniștii și oamenii care merită ajung în fruntea instituțiilor, în care sistemul educațional funcționează foarte bine și ne face mândrii de generațiile care vin după noi, în care cine merge la spital se simte luat în seamă și fără… O Românie normală este o Românie europeană, modernă, așa cum și-o doresc toți românii. Acesta nu este un moft, pentru că fiecare român are dreptul să trăiască într-o Românie normală. Haideți să o facem“, și-a încheiat Klaus Iohannis discursul.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *