Klaus Iohannis: “Ceea ce a fost pana acum o recomandare, devine obligatie”

Klaus Iohannis: “Ceea ce a fost pana acum o recomandare, devine obligatie”

- in Eveniment, Locale, Sanatate, Slider, Stiri
0

Președintele României, Klaus Iohannis a anunțat noi măsuri pentru a preveni răspândirea noului coronavirus. Astfel că, restricțiile de circulație care sunt în vigoare pe timp de noapte și sunt recomandări pentru timp de zi, vor deveni de mâine restricții. De asemenea, Iohannis a mai anunțat că pentru a gestiona cât mai bine situația se va folosi Armata.

Am convenit că este nevoie de măsuri suplimentare pentru a fi în situația să îngrădim, să încetinim răspândirea infecției. Astfel se vor introduce noi restricții de circulație și noi interdicții pentru români în sensul că ceea ce a fost până acum o recomandare devine o obligație după principiul stăm acasă. Evident că oamenii pot să meargă la serviciu și să se întoarcă de la serviciu, să iasă să-și facă cumpărăturile absolut necesare de alimente de pe o zi pe alta. Însă aceste restricții devin obligații. Am convenit totodată ca în această perioadă să pregătim pentru persoanele care sunt în carantină sau în izolare măsuri de supraveghere electronică fiindcă este absolută nevoie ca aceste măsuri să fie respectate integral. În afară de aceste chestiuni am convenit să folosim și armata pentru a gestiona mai bine situațiile create în teren. În acest fel armata va pune la dispoziție personal care va veni să suplimenteze forțele de ordine publică, jandarmerie și poliție”, a spus președintele Klaus Iohannis.

Iohannis a mai anunțat că persoanele peste 65 de ani vor trebui să stea tot timpul în casă.
Persoanele cele mai vulnerabile sunt cele peste 65 de ani. Este evident că avem nevoie de măsuri speciale , dar și de restricții speciale. Și astfel pentru a proteja persoanele peste 65 de ani se vor introduce restricții speciale în sensul că în interesul lor propriu vor trebui să stea tot timpul acasă. Am discutat și alte măsuri care se cer luate fie prin ordonanță de urgență a Guvernului, fie prin hotărâri ale guvernului, fie prin ordine militare. Aceste restricții pe care le-am menționat vor fi prelucrate în cursul zilei de astăzi, într-o ordonanță militară care se va finaliza până la sfârșitul acestei zile și restricțiile vor intra în vigoare începând de mâine”, a mai spus Iohannis.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *