Klaus Iohannis, la Timișoara: “Dacă un politician e dovedit ca plagiator, el trebuie să dispară din politică”

Klaus Iohannis, la Timișoara: “Dacă un politician e dovedit ca plagiator, el trebuie să dispară din politică”

- in Actualitate, Locale, Slider, Stiri
0
klaus iohannis

Președintele României vrea ca Ministerul Educației să fie mai rapid în procesul de constatare dacă o lucrare este plagiată sau nu. Astăzi, Klaus Iohannis i-a transmis un mesaj ferm ministrului Educației.

Eu cred că în chestiunea plagiat e foarte important să avem un verdict clar și ca acest verdict să se găsească în timp util. Nu cred că ajută pe cineva ca analiza unei acuzații de plagiat să dureze cât elaborarea lucrării. E evident că între timp politicienii au găsit că a acuza pe cineva de plagiat e o manevră politică care poate să aducă voturi. Universitari, trebuie să găsiți metode să scurtați această discuție și să știm în cel mai scurt timp dacă cineva a plagiat sau nu și punct“, a afirmat președintele României, care a participat la o dezbatere organizată de Universitatea de Vest din Timișoara.

Klaus Iohannis a explicat de ce nu e bine să se amâne atât de mult anunțarea unui verdict în acest sens. “E dăunător pentru societatea românească ca astfel de discuții să se prelungească foarte mult. Domnule ministru, ne intereseză să avem un verdict clar și într-un termen rezonabil. Iar dacă un politician e dovedit ca plagiator, el trebuie să dispară din politică. De asemenea, un universitar descoperit ca plagiator, trebuie să dispară din universitate. Iar dacă se dovedește că nu a plagiat, atunci e nevoie de mai mult ca în cealaltă variantă. Bunul renume al unei peroane se distruge foarte ușor, dar de reclădit e foarte greu. O dată ce a existat în spațiul public o discuție de un an de zile că unul a copiat și a plagiat, după un an de zile e foarte târziu să apară verdictul că nu a plagiat. Nu mai interesează pe nimeni, rămâne cu ștampila de plagiator“, a mai afirmat Klaus Iohannis.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *