Justitie cu pipeta, la Timisoara. Talhar recidivist pus în libertate inexplicabil de procurorii timisoreni

Justitie cu pipeta, la Timisoara. Talhar recidivist pus în libertate inexplicabil de procurorii timisoreni

- in Locale, Slider, Social, Stiri
0

Noroc absurd pentru un recidivist condamnat pentru furt calificat și trafic de droguri de risc. Acesta a fost pus în libertate marți, 11 septembrie de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Timișoara. Deși cu doar câteva ore înainte individul jefuise casa unei tinere din Sînmihaiu Român și îi pusese cuțitul la gât. Darius Ciuriuc (24 ani), căci despre el este vorba, a fugit apoi ore întregi de poliție, înainte să fie prins. Tot circul a fost aranjat de fostul soț al femeii care încearcă după divorț să îi facă viața un chin. Bărbatul l-ar fi plătit cu 1.000 de euro pe Ciuriuc să-i terorizeze fosta nevastă. Deși nu a plătit niciun leu din pensia alimentară…

Când am ajuns acasă am văzut că geamurile de la bucătărie și baie erau sparte. Era în jur de 5.30 dimineața. Am descuiat ușa și în casă era totul răsturnat, spart, iar hainele mele și ale copilului  nu mai erau. În timp ce am sunat la 112 și mi-am spus numele și numărul de casă un individ cu cagulă pe cap a intrat în casă  și mi-a pus cuțitul la gât. Mi-a smuls apoi telefonul din mână și a fugit. A strigat să nu vin după el că mă omoară. Eu am fugit pe stradă după el însă și am reușit să îl prind. Mi-a dat telefonul și mi-a spus că îi pare rău, dar bărbatul meu l-a plătit 1.000 de euo să facă asta. Mie îmi e frică pentru copil, nu pentru altcvea”, a declarat pentru www.banatulmeu.ro tănăra jefuită de la Sînmihaiu Român.

Tânăra de 21 de ani tâlhărită și amenințată cu moartea în propria casă a făcut prin avocatul Adrian Popescu o plângere către prim procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Timișoara. “In fapt, in data de 10.09.2018, ora 05:30 inculpatul DARIUS CIURIUC a intrat in casa mea furandu-mi toate bunurile, ca mai apoi, sa ma ameninte cu cutitul la gat cand a vazut ca am sunat la politie. Dupa ce m-am luptat cu acesta si am reusit sa ii scot cagula de la gat, identificandu-l astfel, acesta a fugit si a fost urmarit ore intregi de catre politie cand acesta incerca sa scape de ei. A fost prins insa de acestia si retinut timp de 24 de ore.  La data de 11.09.2018, procurorul  nu a propus arestarea preventiva a inculpatului CIURIUC DARIUS, in ciuda faptul ca acesta a savarsit asupra mea infractiunea de talharie calificata”, se arată în plângere.

Avocat cu state vechi în funcții, Adrian Popescu este consternat de decizia magistraților timișoreni.

Procurorii au fost foarte îngăduitori la o infracțiune deosebit de gravă, cu violență, în contextul în care la alte infracțiuni sunt foarte asprii. La trafic de droguri de risc, de exempu, se iau măsuri foarte radicale chiar dacă limitele de pedeapsă sunt mai mici pentru aceeași infracțiune și este non-violentă, față de această acțiune deosebit de gravă și făcută la comandă. Indulgența Parchetului mi se pare aberantă. Sunt alții care pentru părăsirea locului accidentului iau 30 de zile de arest, iar unul ce tîlhărește, cunoscut cu antecedente penale este lăsat liber”, ne-a declarat avocatul timișorean Adrian Popescu.

Darius Ciuriuc a fost condamnat atat pentru furt calificat cât și pentru trafic de droguri, în doua dosare penale din 2013 și 2014. Acum riscă să stea între 3 și 10 ani la închisoare pentru tâlhărie.