Judecătoarea Adriana Stoicescu: Orice medic care cade din picioare de oboseală merită respectul meu

Judecătoarea Adriana Stoicescu: Orice medic care cade din picioare de oboseală merită respectul meu

- in Actualitate, Locale, Social, Stiri
0

Judecătoarea Adriana Stoicescu i-a criticat în termeni duri pe cei care îi vorbesc urât pe medicii din România, mai ales în contextul pandemiei de noul coronavirus.

Asistăm neputincioși la apocalipsa ”medicilor care ne omoară cu premeditare”. Care ne injectează cu serul morții și ne toarnă oxigen pe gât. (…) Aș fi curioasă să știu câți dintre docenții Facebook știu ce înseamnă facultatea de medicină? Câți au măcar habar ce înseamnă să înveți șase ani, apoi să dai ”n” examene. Să stai în gărzi jumătate de lună, să îți dai, când ești rezident, ultimii bani pe cărți? Câți știu drama unui bolnav psihic, chinul celor apropiați când își văd fiul sau nepotul legat efectiv și urcat cu forța în salvare, urlând la medici și polițiștii chemați, obligatoriu, în astfel de situații? Câtă ură să aduni în tine, câte frustrări să acumulezi o viață întreagă ca să poți ieși cu mândrie și emfază să scuipi oameni al căror job este să salveze alți oameni?”, a afirmat judecătorul timișorean.

Adriana Stoicescu a mai precizat că medicii din România care ajung să cadă din picioare din cauza oboselii, în încercarea de a salva vieți omenești, au respectul și recunoștința sa.

Știu, sunt o grămadă de uscături printre ei, am cunoscut și eu. M-am revoltat și am înjurat, dar apoi am găsit câte un doctor care, poate, mi-a salvat viața, la propriu, dincolo de faptul că mi-a reamintit ce înseamnă vocația adevărată. Și atunci, vă întreb, cine vă dă dreptul să aruncați piatra? Câte vieți ați salvat, în orice mod? Câte nopți ați pierdut, încercând din răsputeri să învățați tomuri întregi ca să ajungeți să fiți linșați de câte un drogat în sevraj? Cine v-a transformat în dumnezei ca să judecați oameni care azi cad din picioare, alergând de la un bolnav la altul, sperând tot timpul la o mică minune care, iată, vine tot mai rar? Nu fac apologia vaccinării, dar știu că libertatea mea nu poate fi absolută și nu poate încălca sub niciun chip libertatea ta. Mai știu că un stat impotent nu va fi niciodată salvator. Și mai știu că orice medic care azi cade din picioare de oboseală merită respectul și recunoștința mea, biet muritor plin de păcate și boli trupești și sufletești”, este de părere fostul președinte al Tribunalului Timiș.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *