Joc şi cântec la izvoare: Muzică bună și mâncare de Banat, la Festivalul Internațional de la Buziaș

Joc şi cântec la izvoare: Muzică bună și mâncare de Banat, la Festivalul Internațional de la Buziaș

- in Locale, Social, Stiri
0

Festivalul Internațional de  Folclor „Joc și cântec la izvoare”, are loc sâmbătă 27 iunie, la ora 18, în Parcul Dendrologic din Buziaș.

Evenimentul este organizat de Consiliul Județean Timiș Primăria Orașului Buziaș şi Casa de Cultură Buziaș. Se află la cea de-a doua ediție și va avea loc pe parcursul a două zile, între 27 și 28 iunie. Festivalul va începe sâmbătă, 27 iunie, de la ora 18:00 și va fi prezentat de Camelia Roată. În prima zi a festivalului pe scenă vor urca nume importante ale muzicii populare românești, printre care Ramona Ilieși Drăgan, Cornelia Lupulescu, Liliana Savu Badea, Ramona Torzan Gomboș, Carmen Ienci, Raluca Stanca, Oana Stanca, Sebastian Rămneanțu, Roxana Chiriță sau Daliana Tătar.

În cea de-a doua zi festivitățile vor începe de la ora 16:00 și vor fi conduse de Daniela Băcilă. Muzica va fi asigurată de Nicoleta Voica, Liliana Laichici, Dumitru Stoicănescu, Maria Didraga, Adrian Stanca, Carmen Popovici Dumbravă, Florin Boita, Codruța Măgurean, Dana Gruiescu și Nelu Blidariu.

De asemenea, la festival vor participa o serie de ansambluri folclorice naționale, precum Purtata Avrigului din Sibiu, Florile Mureșului – Vladimirescu din Arad, Izvorașul din Buziaș, ansamblul Vermeșana și ansamblul Boldureanca. Mai mult, vor fi prezente și o serie de ansambluri folclorice din Serbia și Polonia. „Vă așteptăm în Parcul Dendrologic din Buziaș să petreceți cu muzică bună și mâncăruri tradiționale din Banat”, este mesajul organizatorilor.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *