Jandarmii din Timişoara au lovit din nou în piaţa neagră a articolelor pirotehnice

Jandarmii din Timişoara au lovit din nou în piaţa neagră a articolelor pirotehnice

- in Actualitate, Eveniment, Locale, Stiri
0

Contorizând ultimele zile până la sfârşitul anului, jandarmii Grupării Mobile din Timişoara au desfăşurat o nouă acţiune punctuală pe linia combaterii comerţului cu produse pirotehnice, în zona pieţei Iosefin din municipiul Timişoara. Şi de această dată a căzut în plasa jandarmilor, un bărbat care oferea spre vânzare articole pirotehnice din portbagaj.

Plutonier major Nicolae Bocâncă, subofiţer Informare Relaţii Publice şi cu Publicul, a explicat că,  în după-amiaza zilei de 29 decembrie, jandarmii din cadrul Grupării Mobile din Timişoara, au observat un bărbat care oferea spre vânzare trecătorilor de pe bv. Regele Carol I din Timişoara, diferite materiale pirotehnice interzise comercializării.

Bărbatul a fost imediat legitimat de către jandarmi care au constatat că acesta se numeşte Aurel I, în vârstă de 32 de ani, domiciliat în Timişoara. Trecând la controlul portbagajului autoturismului Renault Megane, jandarmii au văzut că acesta avea în portbagaj, o cantitate mare de articole pirotehnice interzise.

Întrebat despre cele peste 4.000 de bucăţi din portbagaj, Aurel I. a declarat că toate acestea au fost achiziţionate în vederea comercializării, iar autoturismul este proprietatea unui prieten plecat în vacanţă în Germania.

Bărbatul a fost condus la sediul unităţii unde, întreaga cantitate de articole pirotehnice, clasele 2, 3 şi 4,  interzise prin lege, a fost ridicată în vederea confiscării iar pe numele tânărului, jandarmii timişoreni i-au întocmit actele de sesizare sub aspectul săvârşirii infracţiunii de efectuare  fără drept de operaţiuni cu articole pirotehnice, faptă prevăzută şi sancţionată de Legea nr. 126 din 1995.

Gh. M.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *