Iubitorii de muzică populară sunt invitați la cea de-a XII-a ediție a Festivalului “Mariana Drăghicescu”

Iubitorii de muzică populară sunt invitați la cea de-a XII-a ediție a Festivalului “Mariana Drăghicescu”

- in Locale, Social
0

Începând de joi, 18 septembrie 2014, la Timişoara şi la Bogâltin (locul de naştere al Marianei Drăghicescu), se desfăşoară Festivalul-concurs Naţional de Interpretare Vocală “Mariana Drăghicescu”. Evenimentul se desfăşoară timp de patru zile şi înseamnă nu doar un omagiu artistic adus celei mai iubite interprete de muzică populară  bănăţeană, ci şi o reală posibilitate de lansare de tinere talente, dornice să se afirme pe scena artei tradiţionale româneşti.

Joi, la Centrul de Cultură şi Artă al judeţului Timiş, a început preselecţia tinerilor interpreţi înscrişi în concurs. Vineri, de la ora 19,00, la Sala “Capitol” a Filarmonicii din Timişoara, se desfăşoară concursul propriu-zis, dar şi recitalurile invitaţilor (Stana Stepanescu, Bogdan Toma, Irina Birou, Daniela Condurache, Mariana Deac, Liliana Laichici). Acompaniamentul muzical este asigurat de orchestra Ansamblului Profesionist “Banatul” din Timişoara, dirijată de Sebastian Roşca.

Ziua de 20 septembrie înseamnă o excursie în judeţul Caraş-Severin, intitulată “Pe urmele Marianei…”, organizată în parteneriat de Primăria Municipiului Reşiţa şi Primăria Cornereva.

În ultima zi, 21 septembrie, după slujba din biserică, la Bogâltin se desfăşoară Gala Laureaţilor, cu decernarea premiilor şi concertul invitaţilor (Irina Birou, Ciprian Pop, Maria Coman, Maria Didraga, Maria Dan Paucean, Grupul Sânzienele din Arad, Ion Cernescu, Adrian Stanca). În avanpremiera evenimentului, la invitaţia Feliciei Stoian, directorul festivalului, au vorbit emoţionant despre marea artistă doi celebri prieteni ai săi: Gelu Stan şi Tiberiu Ceia.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *