Iubitorii de animale au protestat împotriva deciziei USR de a-i amenda pe timișorenii care hrănesc câinii și porumbeii

Iubitorii de animale au protestat împotriva deciziei USR de a-i amenda pe timișorenii care hrănesc câinii și porumbeii

- in Actualitate, Locale, Social, Stiri
0

Proiectul de lege pregătit de noua administrație USR care prevede că timișorenii vor fi amendați dacă vor hrăni câinii vagabonzi, pisicile și porumbeii i-au scos pe cetățeni în stradă la proteste, luni 19 aprilie, de la ora 17.00, chiar în fața Primăriei Timișoara.

Mesajul protestatarilor către administrația USR  a fost următorul: ”Nu trebuie ca timișorenii să fie inumani cu animalele, ci să fie aplicată legislația de la nivel național să nu facem alta locală. Dacă se castrează animalele și se pedepsește abandonul, nu am mai avea animale pe stradă fără stăpân pe care va trebui să le înfometăm. Mesajul nostru este că trebuie să fim umani, nu inumani cu animalele, mai ales în pandemia aceasta extrem de grea. Animalele se află în stradă din cauza unor semeni răi care nu respectă legea, de aceea trebuie să se țină cont de  legislație existentă care este bună dacă s-ar aplica”.

Monică, o iubitoare de animale, a adăugat: ”Le-am scris inițiatorilor proiectului – o doamnă și un medic veterinar – i-am întrebat cum e posibil să nu se aplice legislația de la nivel național! Există legea nr. 258 din 2013, care prevede sterilizarea obligatorie a cățeilor care nu au pedigree, și legea nr. 205 din 2004, care sancționează abandonul. Aceste legi nu se aplică la Timișoara. Am întrebat-o pe doamna de la USR care a inițiat proiectul de ce trebuie să vină cu modificări la un HCL când există lege la nivel național. Mi-a spus că acestea sunt la nivel național. I-am răspuns că o lege națională este peste un HCL și trebuie să se sterilizeze animalele să se respecte legea și, dacă s-ar da amenzi, nu am mai avea atâți câini  pe străzi și, dacă nu am abandona animalele, nu va trebui să îi înfometăm, conform noii prevederi pe care vor să o facă aici în Timișoara.  Nu se poate să fim amendați dacă hrănim căței pe stradă sau porumbeii, animale care și așa sunt nenorocite tot de oameni, prin abandon și violențe. Porumbeii au fost puși la înaintare că murdăresc clădirile. Nici pe aceștia nu vom mai avea voie să îi hrănim, dar se pot găsi soluții să nu se ajungă la asta. De exemplu, se pot planta ouă false în cuiburi pentru ca să nu se mai împerecheze etc.  Suntem aici la protest în fața Primăriei Timișoara ca să obținem un răspuns oficial și să vedem de ce nu se aplică legea ca să nu ajungem în situația să fim inumani cu animalele în Timișoara: câinii, pisicile sau porumbei – să îi înfometăm și să fim amendați pentru că le hrănim!”.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *