ITM Timiș implicat în acțiunile de control privind stoparea Covid-19

ITM Timiș implicat în acțiunile de control privind stoparea Covid-19

- in Actualitate, Locale, Social, Stiri
0

Principalele avertismente au fost pentru: evaluări de riscuri profesionale incomplete; pe cale de consecinţă şi Planul de Prevenire şi Protecţie incomplet; stabilirea E.I.P. neconforme, incomplete (ex.: nr.măşti/zi, mănuşi etc.), semnalizarea de securitate incompletă (absenţa sau uzura benzilor de distanţare socială), nu a fost efectuată instruirea suplimentară la aplicarea Legii 55/2020.

Pe  lângă controalele efectuate pentru stoparea răspândirii virusului SARS-CoV-2, au avut loc și verificări în activitatea de control curentă de către inspectorii ITM Timiş în perioada 19-23 octombrie. Astfel că, au fost 115 controale, dintre care au fost aplicate 113 avertismente și 15 amenzi, în valoare de peste 285 de mii de lei.

Din totalul sancţiunilor aplicate, șapte amenzi în valoare de 240.000 de lei au fost aplicate de inspectorii CRM pentru muncă nedeclarată, iar două amenzi în valoare de 40.000 de lei au fost date angajatorilor ce au folosit două persoane care munceau în timp ce aveau contractul individual de muncă suspendat pentru șomaj tehnic“, transmite inspectorul șef al ITM Timiș, Pavel Kașai.

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *