ISU Timiș, sfaturi privind aranjarea bradului, pentru sărbători în siguranță

ISU Timiș, sfaturi privind aranjarea bradului, pentru sărbători în siguranță

- in Actualitate, Eveniment, Locale, Stiri, Utile
0

Inspectoratul pentru Situații de Urgență Timiș vine cu câteva sfaturi pentru cetățeni în ceea ce privește modul de așezare și aranjare al bradului de Crăciun, pentru a avea parte de sărbători în siguranță.

Astfel, ISU Timiș recomandă ca bradul să fie amplasat astfel încât să nu blocheze căile de acces și evacuare, departe de sobele în care se face foc, de calorifere sau de alte aparate de încălzire. De asemenea, trebuie lăsată o distanță față de perdele, draperii și pereții acoperiți cu hârtie sau țesături, iar sub pom să nu fie așezate lucruri care se aprind sau ard ușor.

În ceea ce privește aranjarea bradului, nu este recomandat suportul de lemn, ci un vas mare umplut cu piatră. „Vasul sau trepiedul de metal nu va fi mascat cu vată, hârtie colorată sau alte materiale uşor inflamabile; în cazul folosirii unui trepied, acesta va avea dimensiuni mai mari astfel încât să asigure o cât mai bună stabilitate a pomului”, informează ISU Timiș.

Cetățenii primesc câteva sfaturi și privind iluminatul festiv. Astfel, conductoarele și legăturile trebuie să fie bine izolate, iar instalația de iluminat să nu fie aprinsă în perioadele de timp când nu sunt persoanele în încăperea respectivă sau pe timpul nopţii.

Ghirlandele luminoase să aibă contactele perfecte cu sursa de energie pentru evitarea scurtcircuitelor; În cazul folosirii unor lumânări sau artificii, acestea se pot plasa numai pe ramurile înalte, astfel încât deasupra flăcării să nu existe ramuri sau ghirlande de hârtie care pot lua foc; Aprinderea lumânărilor şi artificiilor să se facă numai în prezenţa unor persoane adulte care nu vor părăsi încăperea până ce acestea nu au fost stinse sau au ars complet.
Cele mai frumoase sărbători sunt cele petrecute în siguranță alături de cei dragi”, este mesajul ISU Timiș.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *