ISU Banat: 86 de controale la cluburile şi discotecile din Timişoara. Ce a descoperit?

ISU Banat: 86 de controale la cluburile şi discotecile din Timişoara. Ce a descoperit?

- in Administratie, Locale, Stiri
0

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „BANAT” al judeţului Timiş a executat un număr de 86 de controale în cluburile, dicotecile şi în unităţile de administraţie publică şi constatat 179 de deficienţe şi soluţionate la faţa locului 18, în 2015.

Au fost aplicate 169 de sancţiuni, din care 46 de amenzi în cuantum de 73.000 lei şi 123 de avertismente. De asemenea au fost executate un număr de 88 de instruiri la care au participat 372 de persoane. Deficienţele principale constatate sunt: 1. exploatarea unor instalaţii utilitare în mod necorespunzător şi cu improvizaţii (electrice, de încălzire şi de stingere a incendiilor); 2. Neîntocmirea sau întocmirea incompletă a documentelor privind activitatea de apărare împotriva incendiilor, inclusiv a pregătirii personalului de pe locul de muncă privind normele de prevenire şi stingere a incendiilor; 3. Lipsa autorizaţiilor de securitate la incediu; 4. Îngustarea căilor de acces cu diferite piese de mobilier, deficienţe care au fost în general soluţionate pe timpul controlului. 5. Funcţionarea defectuoasă a iluminatului de siguranţă. Conform planificării activităţilor de prevenire în anul 2015 , pentru lunile noiembrie – decembrie au fost prevăzute pentru control următoarele obiective: Heaven, Fratelli, Club Taine, Bunker Club, Halele Fructus, No Name, Club D’Arc, Club Maximus, Molly Malone’s, Club Ibiza, Club Atmosphere, Club EveryTime, Epic Society, Club 30, Club Lemon, urmând să fie de asemenea verificate toate cluburile, barurile şi unităţi de alimentaţie publică din punct de vedere al securităţii la incendiu.

„De asemenea facem o solicitare către toţi cetăţenii pentru a ne înştiinţa cu privire şi la alte tipuri de clădiri-amenajări aflate pe teritoriul municipiului Timişoara şi al judeţului Timiş care ar putea pune in pericol viaţa ca urmare a nerespectării măsurilor de securitate la incendiu. Aşteptăm aceste informaţii pe adresa de email: offiee@isutimis.ro”, este mesajul ISU Timiş.