Istorii și povești despre migrație din Banat – în Comloș, Lunga și Lenauheim

Istorii și povești despre migrație din Banat – în Comloș, Lunga și Lenauheim

- in Cultura, Locale, Social, Stiri
0

Istorii și povești despre migrație din Banat, alături de Fanfare Ciocârlia, Asphalt Theatre și formația Gramofone, la o nouă ediție Cămine în Mișcare

Asociația Prin Banat, împreună cu Asociația Timișoara 2021 – Capitala Europeană a Culturii, anunță și invită publicul să ia parte la o nouă ediție Cămine în Mișcare / Moving Fireplaces, prin care să redescopere arta povestitului, povești despre fenomenul migrației din Banat și să observe cum o comunitate diversă și interculturală poate fi reinventată prin cultură.

Evenimentul are loc în 23 – 25 august, în patru sate vestice ale județului Timiș, situate la granița cu Serbia: Comloșu Mare, Comloșu Mic, Lunga și Lenauheim.

Va fi un weekend plin cu povești, tururi ghidate de oameni ai locului, o călătorie-surpriză pe ritmuri de fanfară, spectacole de teatru itinerant, concerte, expoziții, un târg de produse locale, activități pentru copii și multă voie bună.
Participarea la eveniment și la toate activitățile din program este gratuită.

Printre responsabilii de voia bună, se află: Fanfara Ciocârlia, Asphalt Theater (Israel), trupa Gramofone, TM Chamber Orchestra și ansambluri folclorice locale și din satul sârbesc Nakovo.