ÎPS Ioan, sprijin alimentar pentru Spitalul din Jebel

ÎPS Ioan, sprijin alimentar pentru Spitalul din Jebel

- in Locale, Social, Stiri
0

ÎPSS Ioan, arhiepiscopul Timișoarei și mitropolitul Banatului, împreună cu monahiile de la Centrul eparhial, s-a deplasat, miercuri, 18 martie, la Spitalul de Psihiatrie și pentru Măsuri de Siguranță Jebel din județul Timiș, unde au adus alimente necesare pentru cantina unității medicale.

Părintele mitropolit Ioan, așa cum a promis că o va face când ne va fi mai greu, a poposit în mijlocul pacienților și personalului Spitalului de la Jebel, cum numai un slujitor al Domnului cu iubirea de oameni o face. Mișcat de zbaterea sufletească a celor aflați pe patul de spital, Părintele Mitropolit a oferit alimente necesare cantinei spitalului, unde zilnic se pregătește mâncarea pentru 460 de pacienți greu încercați de suferința bolii lor.

Înaltpreasfințitul Ioan a întins o mână de ajutor binecuvântată prin această donație, mai ales în această perioadă grea, când cu toții luptăm să prevenim răspândirea acestui virus. Chiriarhul i-a încurajat pe toți și a rostit o rugăciune pentru pacienții suferinzi, dar și pentru sănătatea celor care se îngrijesc de aceștia și care fac eforturi majore pentru îmbunătățirea calității vieții pacienților lor.
De asemenea, în această perioadă, Centrul Eparhial din Timișoara, prin sectorul social-filantropic, întinde o mână de ajutor celor care aflați în nevoi și suferințe și sprijină eforturile autorităților statului de stoparea a acestei pandemii.

„Binecuvintează, întărește și păzește, Doamne, cu harul Tău, pe toți cei care, cu iubire de oameni și jertfelnicie, îi îngrijesc pe cei bolnavi la casele lor sau în spitale. Îndepărtează toată boala și suferinţa din popor și ne învață să prețuim viața și sănătatea ca daruri ale Tale”, Rugăciunea specială pentru încetarea noii epidemii.

Spitalul de Psihiatrie și pentru Măsuri de Siguranță Jebel este o unitate sanitară publică cu personalitate juridică, înființată în anul 1962, finanțată integral din venituri proprii din contractele încheiate prin sistemul de asigurări sociale de sănătate și aflata în subordinea Ministerului Sănătății. Spitalul are sediul în comuna Jebel, județul Timiș, la 24 de km de Timișoara și se întinde pe o suprafață de 20 de hectare.

Este o unitate sanitară de monospecialitate, cu paturi distribuite în sistem pavilionar care asigură spitalizare continuă pentru următoarele categorii de bolnavi: bolnavi psihici cu patologie psihiatrică, domiciliați pe raza județului Timiș; pacienți încadrați in art. 110/114 Cod Penal, în baza unei sentințe penale rămasă definitivă și care provin din cele 11 județe arondate spitalului prin ordin al Ministrului Sănătății, respectiv: Timiș, Caras-Severin, Hunedoara, Gorj, Mehedinți, Vâlcea, Dolj, Argeș, Olt, Dâmbovița, Teleorman; pacienți drogodependenți si alcoolici; pacienți internați nevoluntar conform Legii 487/2002; pacienți a căror internare este dispusa prin ordonanța procurorului pe durata judecații sau urmăririi penale; pacienți internați în vederea expertizei medico-legale psihiatrice în urma unei dispoziții judiciare.

Misiunea Spitalului de Psihiatrie și Pentru Măsuri de Siguranță Jebel este de a se orienta permanent către necesitățile actuale ale pacienților și de a le furniza servicii medicale integrate și aliniate la principiul „Îmbunătățirii continue”.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *