ÎPS Ioan în vizită la Fundația „Pentru Voi” Timișoara

ÎPS Ioan în vizită la Fundația „Pentru Voi” Timișoara

- in Actualitate, Locale, Social, Stiri
0

Luni, 3 decembrie, este Ziua internațională a persoanelor cu dizabilități, iar cu acest prilej, ÎPS Ioan, mitropolitul Banatului, a făcut o vizită la Fundația Pentru Voi din Timișoara.

În 3 decembrie, este Ziua internațională a persoanelor cu dizabilități, de aceea am ales să îl invităm pe ÎPS Ioan, mitropolitul Banatului, la Fundația Pentru Voi din Timișoara, cunoscând aplecarea pe care Sființa Sa o are pentru probleme sociale ale comunității. Este foarte importantă  implicarea Primăriei și Consiliului Local și a firmelor prin direcționarea unor fonduri către fundație, fiindcă așa am reușit să rezistăm peste 22 de ani. Ne dorim să putem continua și să lărgim centrul de zi Orizonturi noi, fiindcă suntem în mare criză de spațiu”, a declarat Laila Onu, directorul fundației.

Apreciaz foarte mult activitatea personalului de aici, în frunte cu doamna Laila Onu, directorul instituției. Fără acest ajutor aceste persoane ar face viața mult mai grea familiilor lor. Fundația Pentru Voi este un mare ajutor pentru familii lor și pentru societate. Probabil că, dacă nu ar fi fost fundația, i-am vedea pe acești oameni pe străzile orașului cerșind ajutor. Ori aici condițiile de existență sunt foarte bune. Nu am decât să mă înclin în fața personalului și a doamnei director Laila Onu pentru ceea ce fac pentru acești oameni. De aceea cred că politicile de stat pe probleme de asigurare socială din bugetul de stat ar trebui prinse sume mai importante pentru îngrijirea acestor frați ai noștri. Nu trebuie abandonați. Din punct de vedere creștinesc aici se trăiește după Evanghelie. Zilele acestea vom da în folosință o casă modulară pentru o familie cu șapte copii. Vrem să montăm și aici în curtea fundației un asemenea modul pentru situațiile de urgență, fiindcă sunt multe situații și este foarte greu să închizi ușa unui om aflat în mare nevoie”, a spus ÎPS Ioan.

ÎPS Ioan a promis că va oferi sprijin concret și va oferi o casă modulară fundației. De asemenea, ÎPS Ioan nu a mers cu mâna goală, ci a adus pulovere pentru beneficiarii fundației.

Gh. M.