Ipoteză ŞOC a mitropolitului Banatului. Cum putea preveni ca Marea Mediterană să se transforme în SICRIU pentru refugiaţi

Ipoteză ŞOC a mitropolitului Banatului. Cum putea preveni ca Marea Mediterană să se transforme în SICRIU pentru refugiaţi

- in Actualitate, Locale, Slider, Stiri
0

Mitropolitul Banatului, IPS Ioan Selejan, încearcă să dea o mână de ajutor în ceea ce priveşte fenomentul refugiaţilor. Acesta a fost şi motivul pentru care, mitropolitul a luat decizia de a vizita taberele pregătite pentru imigranţi din judeţul Timiş, de la graniţă. Mai mult, IPS Ioan Selejan a anunţat că va organiza o acţiune de strângere de alimente şi hrană. Asta pentru că în cazul în care primii refugiaţi vor ajunge în România, va fi nevoie urgent de lapte praf pentru mame şi copii.

“Am identificat un spaţiu generos pentru depozitarea alimentelor şi hainelor. Am vorbit cu preoţii, mai ales de pe zonele de frontieră, să aducă un spirit de pace şi de înţelegere, să-i vadă pe refugiaţi ca pe nişte oameni ai durerii, nu ai răzbunării”, a explicat mitropolitul Banatului, care a participat, astăzi, la conferinţa europeană „Bisericile Creştine din România răspunzând fenomenului migraţiei”.

IPS Ioan Selejan a vorbit şi despre dramele acesto refugiaţi şi îi roagă pe români să-i înţeleagă. “S-a schimbat puţin politica referitoare la migraţie, se doreşte să se sprijine cât mai mult taberele din Turcia, Libia, Iordania, să se îndrepte ajutoarele acolo pentru a stabiliza populaţia unde Dumnezeu i-a rânduit fiecărui popor să trăiască. Nu este mai bine ca acasă nicăieri în lume. Sunt convins că niciun refugiat nu va avea o satisfacţie spirituală deplină în altă parte în lume decât acolo unde a rânduit Dumnezeu să vadă întâi lumina zilei, în ţara lui”, crede mitropolitul Banatului.

De asemenea, IPS Ioan Selejan a atras atenţia că trebuie prevenit un lucru şocant, şi anume acela ca Marea Mediterană să se transforme în sicriu pentru refugiaţi, între Africa şi Europa. “Majoritatea imigranţilor sunt tineri, care şi-au lăsat părinţii înlăcrimaţi în ţările lor. Suntem la limitele dintre dramă şi tragedie. Ar trebui să facem tot ce este posibil ca Mării Mediterane să nu cumva să i se spună sicriul dintre Africa şi Europa. Ar trebui să ne punem în situaţia acestor refugiaţi şi cred că atunci îi vom judeca altfel”, a conchis IPS Ioan Selejan.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *