Iohannis a refuzat desemnarea lui Sevil Shhaideh pentru funcţia de premier

Iohannis a refuzat desemnarea lui Sevil Shhaideh pentru funcţia de premier

- in Locale, Politica, Slider, Stiri
0
klaus iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis a refuzat propunerea PSD-ALDE ca Sevil Shhaideh să fie desemnată ca premier al României.

“Când am avut consultări cu partidele politice PSD si ALDE, care au ţinut să vină împreună la consultări, mi-au propus-o pe doamna Sevil Shhaideh pentru funcţia de prim ministru.  Am cântărit cu grijă argumentele pro şi contra şi am decis să nu accept această propunere. În consecinţă, solicit coaliţiei PSD-ALDE să facă altă propunere”, a declarat preşedintele Klaus Iohannis,scrie Mediafax.

Coaliţia de guvernare PSD-ALDE a înaintat la consultările de săptămâna trecută propunerea ca fostul ministru al Dezvoltării Regionale în guvernul Ponta, Sevil Shhaideh, de religie musulmană, să fie desemnată ca prim-ministru al României. După ce a consultat toate partidele, preşedintele Iohannis a anunţat că amână desemnarea premierului după Crăciun.

Dragnea a ţinut să precizeze la ieşirea de la consultările cu preşedintele Klaus Iohannis pe tema desemnării premierului, că Sevil Shhaideh este singura propunere de premier şi că ”dacă preşedintele nu acceptă, ne vedem în altă parte”. ‘Prima dată, la CCR. Prima dată”, a răspuns Dragnea.