Invitație pentru azi și mâine, la Școala de Artă din Timișoara

Invitație pentru azi și mâine, la Școala de Artă din Timișoara

- in Locale, Social, Stiri
0

Cursanții de la clasele de pictură, artă decorativă, pictură pentru copii și grafică, sculptură/ meșteșuguri, design vestimentar și cine-foto de la Școala de Artă din Timișoara îi așteaptă pe toți iubitorii de frumos la deschiderea expoziției „Apoteoza frumuseții veșnice”, programată să aibă loc astăzi, 8 iulie, începând de la ora 17. Incursiunea în lumea artei este posibilă datorită dascălilor: Lucia Kolla Stoica, Liliana Georgiades, Marius Bacriu, Gabriela Muscan, Cosmin Danciu și Constantin Huțanu, care de-a lungul timpului i-au îndrumat pe cursanți în lumea acestor arte.

Farmecul Curții Franciscane a Centrului de Cultură și Artă, gazda acestui eveniment, va fi evidențiat muzical de cursanții claselor de canto/ muzică ușoară, vioară și pian. Piese ca: „Balada pentru vioară” a lui George Enescu, „Standchen” de Franz Schubert, sau ”Ballade pour Adeline” de Richard Clayderman sunt doar câteva dintre cele ce vor putea fi ascultate cu prilejul vernisajului, după cum aflăm din comunicatul de presă remis de Centrul de Cultură și Artă al Județului Timiș, co-organizator alături de Școala de Artă din Timișoara.

Joi, 9 iulie, tot de la ora 17, absolvenții claselor de canto muzică populară, acordeon și instrumente de suflat vor susține spectacolul „Cântecul pe toți ne-adună”. Invitați speciali, câștigătorii concursului folcloric online „Cânt cu drag la tot Banatul”. Tinerii artiști vor interpreta cântece de petrecere din folclorul bănățean. Acompaniamentul va fi asigurat de Orchestra Școlii de Artă din Timișoara.

Ambele manifestări culturale se vor desfășura cu respectarea normelor medicale în vigoare la ora actuală. Astfel, la intrarea în instituție, tuturor participanților și spectatorilor le va fi măsurată temperatura, iar purtarea măștilor este obligatorie. Curtea Franciscană va fi amenajată în așa fel încât să se păstreze distanța socială de 2 m între scaune.

Intrarea la cele două evenimentele culturale susținute de Consiliul Județean Timiș este liberă.

L.P.M.