Investiție de un milion de euro în cel mai modern Centru de Reproducere Umană Asistată din România, aflat la Timișoara

Investiție de un milion de euro în cel mai modern Centru de Reproducere Umană Asistată din România, aflat la Timișoara

- in Actualitate, Locale, Sanatate, Slider, Stiri
0

Infertilitatea de cuplu este tratată la standarde europene în Centrul de Reproducere Umană Asistată Gynatal din Timișoara. În urma unei investiții de peste un milion de euro, Gynatal a implementat, pentru prima dată în România, sistemul Clean Room, pentru sala de operație și laboratorul de fertilizare în vitro. Totodată, au fost cumpărate și echipamente medicale performante, astfel încât rata de succes a fertilizărilor în vitro să crească, în acest moment fiind de 46%, peste media națională.

 Având în vedere că una dintre prioritățile noastre este creșterea ratei de succes a fertilizărilor în vitro, am decis trecerea la un nivel superior și implementarea pentru zona de laborator și a sălii de operație a sistemului Clean Room, în urma unei investiții de peste un milion de euro și extinderea spațiului funcțional de la 350 mp la 1.050 mp. Gynatal a devenit astfel primul Centru de Reproducere Umană Asistată din România acreditat care a implementat sistemul Clean Room. Clean Room este, de fapt, o cameră curată. Pentru a realiza acest aspect, a trebuit ca toți pereții să fie dintr-un material special, care asigură o etanșeitate completă și permite curățarea foarte ușoară antibacterieni și antistatici. Accesul la această zonă este restricționat și limitat”, a declarat, astăzi, Liliana Dorneanu, managerul general al Gynatal.

Medicul Delia Huțanu, embriolog în cadrul Gynatal, spune că în urma investiției de un milion de euro, românii nu mai au de ce să plece în străinătate pentru a trata infertilitatea, pentru că la Timișoara există aparate la fel de performante ca cele din clinicile din Occident.

Pe lângă materialul clientului, adică ovulele și spermatozoizii, a căror calitate contează foarte mult pentru obținerea unor sarcini, intervin o serie de factori colaterali, iar unul dintre ei este calitatea aerului. Clean Room ne oferă posibilitatea de a controla puritatea aerului și de a-l aduce la un nivel la care influența negativă a particulelor să fie foarte mică. Din punct de vedere al laboratorului, pe lângă acest Clean Room, care este un upgrade extraordinar, avem echipamente care permit să rezolvăm toate problemele din cauza infertilității. Avem absolut toate echipamentele necesare astfel încât rata de reușită să fie și mai mare“, a explicat Delia Huțanu.

Echipa multidisciplinară din cadrul Centrului de Reproducere Umană Asistată Gynatal, sub coordonarea doctorului Florin Dorneanu, este formată din cadre cu vastă experienţă în toate specialităţile implicate în infertilitatea de cuplu: obstetrică-ginecologie, embriologie, andrologie, endocrinologie, genetică, hematologie, nutriţie, psihologie.

Cu peste 350 de proceduri de fertilizare în vitro pe an, Centrul de Reproducere Umană Asistată Gynatal se poziţionează în topul clinicilor din România şi se doreşte a fi la nivelul celor mai moderne centre de acest fel din Europa, capabil să asigure cele mai adecvate tratamente pentru tratarea infertilităţii. Astfel, pacienţii români pot apela cu încredere la serviciileCliniciiGynatal, ştiut fiind că o mare parte a pacienţilor încă se adreseză altor centre din străinătate.

Gynatal a lansat, totodată, şi un program lunar de acordare a unei proceduri gratuite de reproducere umană asistată, pentru cuplurile cu venituri mici, care au fost diagnosticate cu probleme de fertilitate.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *