Investitie de trei milioane de euro, bani europeni, pentru modernizarea unui liceu din Timisoara

Investitie de trei milioane de euro, bani europeni, pentru modernizarea unui liceu din Timisoara

- in Educatie, Locale, Slider, Stiri
0

Investiție importantă pentru un important liceu din Timișoara. Este vorba de Liceul Waldorf, care se modernizează cu bani europeni. În această săptămână, Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest și Primăria Timișoara au semnat contractul de finanțare pentru proiectul „Construcție și dotare Liceul Waldorf Timișoara”.

Prin acest proiect va fi construit un nou corp de clădire la unitatea de învățământ, pentru ciclul primar și gimnazial.

Imobilul va avea o suprafață construită de 2.303,45 mp, cu regim de înălțime P+1E, și va găzdui săli de clasă, laboratoare și ateliere, cabinete, o sală multifuncțională, săli afterschool, grupuri sanitare, vestiare etc.

De asemenea, investiția include achiziția de echipamente și materiale didactice moderne pentru dotarea laboratoarelor de fizică, chimie și biologie, precum și pentru noile ateliere de desen și pictură, de modelaj în lut și de sculptură în lemn, atelierul de lucru manual, sala de muzică și sala de euritmie.

Totodată, se vor achiziționa calculatoare și licențe pentru înființarea unui laborator TIC, echipamente și materiale sportive pentru echiparea sălii de sport, precum și mobilier specific unităților de învățământ.

Valoarea totală a proiectului este de 13,7 milioane lei, din care 13,4 milioane lei reprezintă finanțare nerambursabilă, prin Regio-POR 2014-2020, Axa prioritară 10 – Îmbunătățirea infrastructurii educaționale.

Perioada de implementare a proiectului este de 36 de luni. La final, aproximativ 450 de elevi se vor bucura de infrastructura educațională nou creată.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *