Investigație imagistică în premieră la Spitalul “Victor Babeș” din Timișoara. Pacient, un bebeluș cu noul coronavirus

Investigație imagistică în premieră la Spitalul “Victor Babeș” din Timișoara. Pacient, un bebeluș cu noul coronavirus

- in Actualitate, Locale, Sanatate, Stiri
0
spitalul victor babes

O investigație imagistică a avut loc în premieră la Spitalul de Boli Infecțioase “Victor Babeș” din Timișoara. Reprezentanții unității medicale informează că specialiștii au realizat o investigație imagistică a plămânilor unui bebeluș de doar șapte săptămâni. Sugarul a fost depistat ca fiind infectat cu noul coronavirus și a fost internat în spitalul timișorean în urmă cu câteva zile.

“Întrucât exista pericolul unor complicații majore, medicii au decis realizarea unui control pulmonar. Un medic radiolog a intrat în zona roșie a Spitalului de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie Doctor Victor Babeș Timișoara pentru a efectua o ecografie de torace, o metodă noniradiantă de evaluare. În cadrul investigației a fost folosit un ecograf portabil“, a transmis Spitalul de Boli Infecțioase “Victor Babeș” din Timișoara.

Am optat pentru o ecografie de torace pentru a nu iradia bebelușul la o vârstă atât de fragedă. Această metodă ne permite să vedem în timp real ce se întâmplă cu plămânul copiilor, mai ales când suspicionăm la ei procesele de condensare, pneumoniile, care sunt una dintre complicațiile infecției cu SARS COV 2”, a declarat medicul Diana Manolescu, șeful Secției de Radiologie și Imagistică a unității medicale.

În prezent, Spitalul “Victor Babeș” din Timișoara deține trei asemenea aparate portabile pentru realizarea de investigații imagistice de înaltă performanță. Acestea se află în dotarea secțiilor de Terapie Intensivă, Pneumologie si Boli Infecțioase.

Sugarul în vârstă de șapte săptămâni este cel mai mic pacient cu infecție SARS COV 2 investigat la Spitalul de Boli Infecțioase “Victor Babeș” din Timișoara. În acest moment, în unitatea sanitară mai sunt internați doi copii.