Invenție REVOLUȚIONARĂ. La Timișoara a fost realizată imprimanta care printează…urechi și nas pentru oameni. Cum funcționează

Invenție REVOLUȚIONARĂ. La Timișoara a fost realizată imprimanta care printează…urechi și nas pentru oameni. Cum funcționează

- in Actualitate, Locale, Stiri
0
bio-imprimanta 3D

Mai mulți timișoreni au realizat o invenție de-a dreptul revoluționară, unică în România. Și anume, o bio-imprimantă 3D care poate printa, deocamdată, urechi, oase și nasuri. În viitor, imprimanta inteligentă ar putea realiza și rinchi sau ficat, ce vor fi mai apoi transplantate la oameni, cu ajutorul celulelor epiteliale.

Imprimanta minune funcționează în cadrul OncoGen, centrul de terapii genetice și celulare în tratarea cancerului, realizat lângă Spitalul Județean Timișoara cu 12 milioane de euro, majoritatea bani europeni.

Bio-imprimanta 3D a fost realizată de către cei de la Symme3D, o companie din Timișoara care produce diferite imprimante 3D. Aceasta a fost admirată chiar și de președintele României, Klas Iohannis, în timpul vizitei de luni din Timișoara, care a rămas uimit de ce a descoperit la OncoGen.

În centrul OncoGen vor fi derulate studii clinice pentru dezvoltarea de tratamente inovatoare în cancer şi bolile cronice degenerative. 15 noi laboratoare de cercetare au fost create în cadrul centrului, dotate cu echipamente de vârf, în care vor lucra 25 de specialişti. De asemenea, în cadrul centrului au fost realizate şi două camere albe unice în România, o bancă de celule şi ţesuturi şi o biobază.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *