Intrarea la un film european pe bază de materiale pentru bolnavi în fază terminală, la Timișoara

Intrarea la un film european pe bază de materiale pentru bolnavi în fază terminală, la Timișoara

- in Actualitate, Social
0

Pelicula Culturală îi invită pe timișoreni, în această lună, să vizioneze un film european. De data aceasta, biletele de intrare sunt oferite în schimbul oferirii de materiale pentru bolnavii care sunt în fază terminală, internați în Centrul de îngrijire paliativă Hospice a Federației Caritas.

În cadrul acestui centru se oferă servicii de îngrijire pentru bolnavii în stare terminală, care nu mai răspund la tratament, drame care cutremură şi răvăşesc familiile, similare cu situaţiile de forţă majoră. Tocmai de aceea, timișorenii sunt invitați să vizioneze filmul european “Force Majeure”. Este vorba despre o dramă suedeză în regia lui Ruben Östlund, care urmăreşte tensiunea ce se acumulează într-o familie suedeză care ajunge în Alpii francezi pentru câteva zile de schi.

“Aceasta este o proiecţie specială, prin care dorim să promovăm responsabilitatea socială şi să sprijinim o cauză socială importantă pentru comunitatea timişoreană. Astfel, biletele de intrare la film constau în mănuşi sterile şi nesterile, scutece adulţi, saltele decubite, clor, detergent de rufe automat, produse ce vor merge în sprijinul Centrului de îngrijire paliativă”, transmite Pelicula Culturală.

Evenimentul are loc mâine, 1 martie, de la ora 19.00, la Casa cu Axa de Fier de pe strada Ionel I. C. Brătianu, nr. 1.