Intervenții deosebite pe inimă realizate în cadrul Spitalului de Boli Cardiovasculare din Timișoara

Intervenții deosebite pe inimă realizate în cadrul Spitalului de Boli Cardiovasculare din Timișoara

- in Actualitate, Locale, Sanatate, Stiri
0

Mai multe șanse la viață pentru persoanele din vestul țării care au probleme cu inima. Asta după ce medicii din cadrul Institutului de Boli Cardiovasculare din Timișoara realizează noi intervenții chirurgicale pe inimă.

Medicul Marian Gașpar, șeful Clinicii de Chirurgie Cardiacă din cadrul unității medicale, informează că, astăzi, au avut loc două proceduri intervenționale deosebite, primele în acest an.

Prima, implantarea unei valve cardiace aortice percutan (TAVI), la un pacient în vârstă de 74 de ani, diagnosticat cu stenoză valvulară aortică severă și factori de risc pentru operația clasică, continuând programul început în 2018. Cea de a doua, o procedură paleativă, dilatarea valvei aortice, cu ajutorul unui balon introdus percutan, la un pacient aflat în stare critică, cu endocardită valvulară. Prin această procedură se ameliorează starea pacientului până la intervenția chirurgicală“, a detaliat Marian Gașpar.

Potrivit medicului timișorean, intervențiile au fost efectuate cu succes de către o echipă complexă de cardiologi intervenționiști, chirurgi cardiaci, medici anesteziști, ecocardiografiști și personal medical special.

Costul unei astfel de proceduri este foarte mare, de 25.000 euro, dar este acoperit de către Ministerul Sănătății prin programele naționale specifice, repartizate la centrele de cardiologie care au competența necesară pentru implantarea acestor valve. Aceste proceduri se efectuează atât în spitalele publice, cât și în cele private, unde pacientul mai plătește o parte din cheltuielile de spitalizare. Așteptăm pacienții cu stenoze aortice să fie investigați și selectați de către Echipa Heart Team pentru această procedură”, a mai explicat Marian Gașpar.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *