Intervenţie rapidă a ABA Banat în dreptul localităţii Partoş

Intervenţie rapidă a ABA Banat în dreptul localităţii Partoş

- in Actualitate, Locale, Social, Stiri
0

Administraţia Bazinală de Apă Banat (ABA Banat) prin Formaţia de Intervenţie Rapidă s-a deplasat în cursul zilei de 16 iunie pe malul stâng al Bârzavei, 2 km amonte de podul rutier Banloc – Partoş, unde s-a constatat că există infitraţii discontinue prin corpul digului pe o lungime de circa 30 metri.  S- a intervenit rapid pentru a crea batardoul de presiune în scopul izolării a 2 grifoane. La ora 16.00  acesta era deja ridicat.

Cauzele acestor infiltraţii sunt, cel mai adesea, galeriile săpate de animale (cârtiţe, popândăi, etc.).  Aceste infiltraţii sunt de mică amploare, cantitatea de apă este puţină şi este curată, ceea ce înseamnă că nu este antrenat material din corpul digului. Nu este pusă în pericol siguranţa digului.

La acţiune, Formaţia de Intervenţie Rapidă a fost sprijinită de Formaţia Deta (13 persoane), ISU Banat (7 persoane) si Comitetul Local de Situaţii de Urgenţă Banloc (6 voluntari).  Pentru intervenţie au fost aduse 2 basculante cu nisip şi au fost folosiţi 1000 de saci cu nisip.

La ora 16.00, la staţia hidrometrică Partoş, Bârzava are depăşită FII + 104 cm, ceea ce înseamnă că este menţinut codul portocaliu pe tronsonul aval Gătaia. Specialiştii ABA Banat monitorizează în permanenţă debitele şi nivelurile cursurilor de apă, iar formaţiile de lucru, cât şi formaţia de intervenţie, monitorizează zona şi sunt pregătite să intervină în cazul în care situaţia o impune.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *