Intervenție în forță a polițiștilor locali împreună cu primarul Nicolae Robu. Ce s-a întâmplat

Intervenție în forță a polițiștilor locali împreună cu primarul Nicolae Robu. Ce s-a întâmplat

- in Administratie, Locale, Slider, Stiri
0

Intervenție în forță a polițiștilor locali în acestă dimineață la clădirea Modex. Primarul Nicolae Robu însoțit de arhitectul șef, Sorin Ciurariu și oameni au legii au descins în centrul orașului pentru a întrerupe o lucrare fără autorizație. Este vorba despre amenajarea unei terase ce urma să apără pe cladirea Modex. Autorizație există doar pentru renovarea fațadei, nu și pentru realizarea terasei.

“Sunt extreme de indignat să văd că în zona zero a Timișoarei apare o altă monstruozitate, de data această la înălțime. Vedem cum se lucrează acum pe clădirea Modex, probabil că m-au văzut și iată, dispar muncitorii! Se face o construcție metalică în sfidarea legii și a acestui oraș. Puțin mai devreme era și un utilaj cu un braț uriaș, dar văzând că vin cu polițiștii și jurnaliștii au fugit. S-a cerut un certificat de urbanism în 27 aprilie 2017 pentru amenajare terasă, pentru alimentație publică. S-a eliberat acest certificat de urbanism în termeni foarte corecți, scriindu-se printre altele, <<conformarea arhitecturală volumetrică se va face în baza unui PUD aprobat prin HCL>>. Nu s-a mai făcut nimic. Nu există nimic cerut de lege, dar în schimb se lucrează într-o veselie la construcție. Eu ieri seară plimbându-mă puțin prin centru am observat, am sunat atunci la colegii din Direcția de Urbanism, nu au putut să îmi răspundă cu certitudine ce acte s-au cerut și au eliberat, dar dimineață la prima oră am clarificat lucrurile. Vom cere oprirea imediată a lucrărilor și aducerea clădirii la forma inițială în acea parte unde a început construcția metalică hidoasă, în dezacord total cu ceea ce este aici și sunt întrunite condițiile și pentru o plângere penală”, a declarat primarul Robu”, a declarat primarul Nicolae Robu.

În luna aprilie, proprietarul unui restaurant a cerut certificat deurbanism de la primărie în numele tuturor societăților comerciale care uncționează în clădire pentru a ridica terasa pe acoperișul imobilului. Direcția de Urbanism a emis cretificatul, dar a anunțat solicitatntul că forma construcției sevaface în baza PUD care ar fi trebuit aprobat în CLT, însă nu s-a mai făcut nimic. “O să oprim lucrarea. Facem toate demersurile. Am greșit și eu!”, a spus Mihai Pegulescu, proprietarul unui restaurant.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *