Intervenție de impact a Mariei Grapini în problema Uniunii Vamale

Intervenție de impact a Mariei Grapini în problema Uniunii Vamale

- in Locale, Politica, Stiri
0

Joi, 14 februarie, plenul Parlamentului European de la Strasbourg a discutat și tema consolidării competitivității pieței interne, prin dezvoltarea Uniunii Vamale a Uniunii Europene și a guvernanței acesteia, obiectiv capital al Uniunii Europene, în perspectiva imediată.

Europarlamentarul umanist, Maria Grapini, susținător al unei Uniuni Vamale puternice și viabile, a intervenit în plen, apărându-și atât raportul VAMA – unde este raportor – cât și întreg angrenajul pe care îl presupune o asemenea structură economică europeană, de la drepturi ale consumatorilor și până la o competiție corectă în piața comună.

Astăzi, s-a spus despre Uniunea Vamală că are un caracter prioritar iar competitivitatea pieței interne depinde de modul în care funcționează ea, respectiv codul vamal. Eu sunt raportor pe raportul VAMA și vom avea trilog în 7 martie. Nu mai vreau să se amâne, dar dacă nu vom avea și informatizare și norme comune de verificare a mărfurilor atunci nu putem să vorbim de competitivitate, nici de siguranța produselor. Nu putem să vorbim despre protecția consumatorilor, nu putem să vorbim despre competitie corectă în piață și nici nu putem să vorbim despre diminuarea corupției, pentru că trebuie să știm că în vămi există această corupție pentru a se trece produse care sunt neconforme! De aceea, doamna comisar, vă rog foarte mult insistati, avem de negociat un punct în raportul meu și nu voi ceda la acest lucru! Vreti să se taie din buget dacă Brexitul se va întâmpla?! Dacă tăiem din buget nu va funcționa niciodată Uniunea Vamală!”, a spus, tranșant, europarlamentarul umanist, Maria Grapini, în plenul PE de la Strasbourg.

Maria Grapini cere accelerarea negocierilor în pachetul pe mobilitate

Miercuri, 13 februarie, în plenul Parlamentului European de la Strasbourg, umanista Maria Grapini a avut o nouă intervenție pertinentă, într-o cauză pentru care militează demult, se implică și o susține necondiționat: drepturi egale pentru toți transportatorii din statele Uniunii, fie că provin din Est sau Vest. Miercuri, europarlamentarul român a vorbit, concret, pe subcapitolul privind normele comune pentru accesul la piața internațională a serviciilor de transport cu autocarul și autobuzul. Grapini a insistat din start pe liberalizare și privatizare în domeniul serviciilor în cauză.

Cum să nu vorbim despre liberalizare?  Cum să spunem că a privatiza serviciile în domeniul serviciilor cu autobuzele ar fi ceva rău pentru piața internă. Încep cu ce ar trebui să spun la sfârșit- susțin raportul și delegația română susține acest raport! Și țara mea are probleme în zonele rurale unde transportul se face cu autocarul, dar nu numai în zonele rurale, și între România și Ungaria, Spania și Serbia sau alte state se face acest transport cu autocarele. Apreciez echilibrul care este în acest raport și, sigur, niciun regulament n-a fost perfect, de aceea există compromisuri. Nu s-a putut face un regulament cum ar vrea doar o parte… Sugerez și invit colegii să voteze acest raport, pentru că batem pasul pe loc la pachetul pe mobilitate! Vrem să îl blocăm și pe acesta, ce-o să spunem cetățenilor noștri? Ce facem noi aici?”, a spus europarlamentarul umanist, Maria Grapini, în plenul PE de la Strasbourg.

Gh. M.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *