Intervenția Mariei Grapini la Raportul privind descărcarea de gestiune a Comisiei Europene

Intervenția Mariei Grapini la Raportul privind descărcarea de gestiune a Comisiei Europene

- in Economie, Locale, Stiri
0

Europarlamentara Maria Grapini a avut o intervenție la Raportul privind descărcarea de gestiune a Comisiei Europene, marți 21 ianuarie 2020, în Parlamentul European.

O prezentăm în întregime: ”Vreau să apreciez în termeni pozitivi acest raport, care este foarte profund și prezintă subiecte extrem de importante. Rolul descărcării de gestiune este de a face o analiză urmată de niște măsuri. Vreau să mai spun că eu am o experiența de 35 de ani de investitor și vă întreb cum legăm cercetarea universităților cu cercetarea la nivel de IMM-uri? Rezultatele cercetărilor nu trebuie să stea în raft la universități, ci trebuie să aibă aplicativitate în economie și să aducă plus valoare. A avea o cercetare la nivel de IMM-uri este foarte importantă.
Pe de altă parte, este foarte bine că ați făcut acest mecanism de plângere pentru agricultorii defavorizați. Trebuie să facem acest mecanism de plângere și la nivelul statelor și la nivelul comisiei. De asemenea registrul comerțului electronic este foarte bun și trebuie să ne ținem de această propunere.
Vreau să mai atrag atenția că există acum Parchetul European de la care avem așteptări foarte mari. Există și bugetul pentru agențiile UE, dar acestea ar trebui să ducă la o diminuarea fraudei. Bugetul trebuie corelat cu rezultatele acestor agenții. Este clar că fără un buget serios nu poți avea mari rezultate.
Vreau să mai amintesc că, dacă informațiile provenite de la statele membre nu sunt corecte, este clar că trebuie să existe pârghii de verificare a informațiilor. Să nu uităm că și la statele membre ajung informații distorsionate de la CE. Atunci, este clar că se vor lua decizii greșite pe baza informațiilor care sunt greșite. Așadar avem nevoie de îmbunătățiri, dar eu am încredere în domnul comisar și în comisia noastră. E un raport bun care va duce la îmbunătățirea activității noastre”, a spus Grapini.
Gh. M.