Interpelare categorică a Mariei Grapini pentru președintele Consiliului European

Interpelare categorică a Mariei Grapini pentru președintele Consiliului European

- in Locale, Social, Stiri
0

“Vă cer, domnule Tusk, să decideți, până la terminarea mandatului, admiterea României și Bulgariei în spațiul Schengen!”

Plenul Parlamentului European de la Strasbourg l-a ascultat, miercuri, 27 martie, pe președintele Consiliului European, Donald Tusk, în prezentarea concluziilor celei mai recente ședințe a CE, din 21-22 martie.

Procedura europeană permite interpelări în scris, sosite din partea europarlamentarilor care au nelămuriri sau doresc să exprime opinii oficiale legate de tematicile propuse în cadrul ședințelor de plen.

Europarlamentarul român, Maria Grapini, a profitat din nou de acest avantaj, pentru a pleda ferm cauza României.

În declarația scrisă, Grapini nu l-a menajat deloc pe Tusk, dimpotrivă i-a atras atenția asupra unei chestiuni ce ține nu doar de…eleganță politică, ci de o realitate evidentă. Românca n-a omis să-i transmită președintelui CE faptul că ceilalți doi lideri ai Europei au fost onești față de țara noastră, ceea ce ar fi ideal și moral să se întâmple la fel și din partea lui Donald Tusk. Și asta, până la terminarea mandatului de lider al Consiliului European.

Am dorit să iau cuvântul doar pentru a vă reaminti că în decembrie, când ați fost în România, ați declarat public că România trebuie să fie în Schengen. Ce ați făcut pentru a vă ține de cuvânt? Cum puteți să vă terminați mandatul fără să faceți ce ați spus? Mulțumesc domnului Tajani, care a transmis poziția Parlamentului European, for care a votat admiterea României și Bulgariei în spațiul Schengen! Mulțumesc și domnului președinte Juncker, care  a transmis, de asemenea, solicitarea de admitere din partea Comisiei Europene! De ce ignorați Regulamentul Schengen și solicitarea celor două instituții, Parlamentul European și Comisia Europeană? Vă cer, domnule Tusk, să decideți până la terminarea mandatului, admiterea României și Bulgariei în spațiul Schengen!”, i-a scris europarlamentarul român, Maria Grapini, președintelui CE.

Gh. M.

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *